Misteriozna kuća u Solunskoj 28: Ona zna sve tajne Dorćola! (FOTO) (VIDEO)

U Beogradu je promovisana nova knjiga Nenada Jankovića, poznatijeg kao Dr Nele Karajlić, “Solunska 28”, koja govori o beogradskoj kući u Solunskoj ulici izgrađenoj krajem 19. veka koja je delila sudbinu celog grada i prošla kroz sve što se dešavalo u 20. veku – ratove, promene društvenih sistema vrednosti, kao i načina razmišljanja

  • 3

Promocija knjige održala se na “Dorćol placu” u 18 časova uz veliki broj poznatih intelektualaca.

POSLE 20 GODINA PONOVO NA SCENI: Dr Nele Karajlić obećava spektakl na Belgrade Beer festu (FOTO) (VIDEO)

Janković je rekao da je motivaciju za roman našao kada je pre “20 i kusur godina” došao u Beograd sa porodicom i sa 250 maraka u džepu, tražeći da iznajmi stan pa je saznao da je delom vlasnik kuće na Dorćolu u Solunskoj 28.

Foto: Ivana Trišić

Kada sam saznao priču o toj kući i da je moj otac tu bio dva puta, oba puta kao izbeglica, 1941. i 1992. godine, stojeći ispred te kuće obećao sam joj da ću napisati veliki roman o njoj, pa makar pola toga i izmislio. A i za to što je izmišljeno teško je dokazati da se nije desilo – rekao je Nele tokom promocije knjige.

O knjizi i o Neletu Karajliću na promociji diskutovali su pisac i književni kritičar Vule Žurić, direktor izdavača “Lagune” Dejan Papić, profesor Tanja Popović, predavač na Katedri za opštu književnost Filološkog fakulteta.

Foto: Ivana Trišić

Dr Nele Karajlić 2014. godine napisao je autobiografiju “Fajront u Sarajevu” čiji je tiraž bio preko 100.000. Autor je i knjige “FBI – Dosije Tesla”, krimi-priče u stihu.

Pogledajte u video prilogu iznad kako je to izgledalo.

(Telegraf.rs/ I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuki

    6. jun 2018 | 21:19

    I sad mi treba da čitamo njegove fantazije, na vinjaku ili ko zna čemu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA