≫ 

Ova holivudska sek bomba bila je inspiracija za Džesiku Rebit i u stvarnosti je izgledala još zavodljivije od crtanog lika

U intervjuu koji je dala 2009. godine nije znala kako da se postavi prema činjenici da je njena karikatura postigla veći uspeh nego ona sama

  • 1

Sećate li se filma "Ko je smestio zeki Rodžeru"? Sigurno vam je jedna od prvih asocijacija na tu interesantnu kombinaciju crtaća i igranog filma Džesika Rebit, šarmantna pratilja glavnog junaka, koju mnogi nazivaju i najseksepilnijom ženom u crvenom, iako je tek - crtani lik.

Džesika je u svakoj prilici nosila provokativnu crvenu haljinu sa neverovatno dubokim razrezom na leđima, a još kada je zavodljivo pomerala kukove. Zanimljivo je da je lik crtane seks-bombe bio inspirisan stvarnom ličnošću! Džesika Zec od krvi i mesa zvala se Viki Dugan.

Viki Dugan, prava Džesika Rebit, Foto: Wikipedia/public domain

Iako se često smatra da se lik crtane zavodnice bazira na glumici Veroniki Lejk, za inspiraciju za Džesikin izgled ipak treba da zahvalimo manje poznatoj i sada gotovo zaboravljenoj “zvezdi”.

Želela je da postane živa Džesika Rebit, a ovo je napravila od sebe

Ona je bila pin-ap devojka koja je bez previše uspeha pokušala da napravi i glumačku karijeru. Tokom pedesetih, u Holivodu je dobila nadimak “The Back”, odnosno “Leđa”, baš zahvaljujući svojim nečuveno izazovnim haljinama.

Viki Dugan slikala se za Plejboj, Printskrin: Playboy

Holivudski publicista Milton Vajs dao je da se za Viki naprave tri skupe haljine - bez leđa. Nadenuo joj je i prikladan nadimak i sredio joj pojavljivanje na različitim događajima i zabavama. Ubrzo su lokalni fotografi imale pune objektive posla.

Naposletku, Viki je zabranjen ulaz na jednu zabavu zato što je njena haljina bez leđa privlačila i previše pažnje. Događaj je bio dobro propraćen u štampi. Pozirala je za Plejboj 1957. godine, a Amerika ju je i volela i mrzela. U trač-rubrikama su joj se često rugali, a do kraja te dekade svi su je i zaboravili.

Džesika Rebit kao junak iz filma, Foto: Walt Disney

Smela pin-ap devojka nije mogla da nađe posao u Holivudu i nestala je kao i mnogi drugi koji nisu uspeli da nađu svoje mesto pod suncem u šoubiznisu. Setili su je se 1988, kada je sniman film “Ko je smestio Zeki Rodžeru”. Svu pažnju je pokupila Džesika, a malo ko je znao da je inspiracija za njen lik bila upravo Viki.

Ostala je na sceni do kraja šezdesetih, pojavljujući se na "selebrit" i zabavama i tužakajući se sa novinama oko svojih obnaženih slika. Jedno vreme je izlazila sa Frenkom Sinatrom, a povezuju je i sa drugim uticajnim ličnostima tog vremena.

U intervjuu koji je dala 2009. godine nije znala kako da se postavi prema činjenici da je njena karikatura, očigledno, postigla veći uspeh nego ona sama.

(Telegraf.rs/Dnevno)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA