≫ 

8 manje poznatih činjenica o filmu "Titanik" nateraće vas da ovaj film odmah pogledate još jednom

Danas ćemo vam otkriti neke detalje o snimanju Titanika sa kojima možda do sada niste bili upoznati

  • 4

Teško je poverovati, ali od izlaska filma "Titanik" je prošla tačno 21 godina. Veoma je malo ljudi koji nijednom nisu pogledali ovaj filmski klasik, a mnogi su u njemu uživali i nekoliko puta.

Sve bi bilo drugačije! Kejt Vinslet otkrila koji holivudski lepotan je trebalo da igra u "Titaniku" umesto Leonarda Dikaprija!

Danas ćemo vam otkriti neke detalje o snimanju Titanika sa kojima možda do sada niste bili upoznati.

1. Ako bismo izbacili sve scene iz filma koje se dešavaju u modernom vremenu, i ostavili one iz 1912, trajanje filma bi se spustilo na 2 sata i 40 minuta, što je tačno vreme koje je bilo potrebno Titaniku da potone nakon udara u ledeni breg.

2. Na audiciji za ulogu Džeka Dosona učestvovala su takva imena Holivuda kao što su Bred Pit, Tom Kruz, Metju Mekonahi, Kristijan Bejl i Mekoli Kolkin. Mekonahi je čak probao neke scene sa izabranom glumicom, Kejt Vinslet, ali je ulogu na kraju, naravno, dobio Leonardo Dikaprio.

3. Ni sama Kejt Vinslet nije imala nimalo lak zadatak. Konkurencija za ulogu Rouz su joj bile Šeron Stoun, Madona, Gvinet Paltrou, Vinona Rajder i Uma Turman. Ona je, međutim, toliko želela ovu rolu da je besomučno gnjavila reditelja Džejmsa Kameruna, a u jednom trenutku mu je čak poslala buket ruža sa posvetom "From your Rose" (Od tvoje Rouz (ruže).

Printskrin: YouTube/TitanicChannel

4. Džejms Kameron nije želeo da bude pesama u filmu, ali je i pored toga kompozitor Džejms Horner u tajnosti snimio veliki hit My Heart Will Go On sa Selin Dion. Kaseta sa pesmom je na kraju ipak završila kod Kameruna koji nije bio ravnodušan na ono što je čuo i odlučio je da je uvrsti u filmsku muziku.

5. Inače Kamerun je 1995. čak 12 puta ronio do olupine Titanika na dnu okeana. Tada je doneo odluku da će se potruditi da bude što verodostojniji u svom predstavljanju velike nesreće.

6. Čuvena rečenica "I’m the king of the world", koju izgovara Dikapriov lik u filmu, je bila improvizovana i ne postoji u scenariju.

7. Još od svoje premijere, Titanik je izazivao polemike među fanovima filma koji su verovali da je bilo mesta za Džeka na komadu drveta na kome je plutala Rouz nakon potonuća broda i onih koji su mislili da nije. Studenti u Velikoj Britaniji su čak napravili eksperiment i dokazali da je ipak bilo mesta. Takve spekulacije mnogo nerviraju reditelja Džejmsa Kameruna koji je jednom prilikom u besu izjavio: "Na 147. strani scenarija piše da Džek umire. Ostalo me ne zanima."

8. U scenama u kojima možemo da vidimo Rouz u starosti, snimljen je i njen psić pomeranac. Postoji veoma dobar razlog zbog čega je to tako. Naime, među preživelima posle potonuća Titanika našlo se i troje pasa, među kojima je bilo i dva pomeranca.

VIDEO: Ovo nema ni na filmu: Policajac puca kroz sopstvenu šoferku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Montenegroooo

    31. jul 2018 | 11:48

    Ovdje koliko ja vidim, i brojim li brojim, je 8 razloga... ne 10

  • Lopare Dzadza

    31. jul 2018 | 11:47

    Nije 10 nego 8

  • Lus

    31. jul 2018 | 13:22

    Ja I sestra gledali ona place ja se smejem na titaniku sve burzuji pisali bogohulna imena na Brodu dobili od boga sta su trazili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA