Lazar Ristovski pitao srpske tajkune za pomoć, oni nisu hteli da daju pare, a onda je pozvao Vučića: Ovo je njegova poslednja uloga (VIDEO)

Film je sniman na nekoliko lokacija, a najteže scene su bile na Staroj planini, Soko-grada i Valjevskom Tešnjaru, kao i na Topčideru

  • 79

Konferencija za novinare povodom završetka snimanja filma "Kralj Petar I"održana je danas, a na pitanja novinara o ovom istorijskom filmu odgovarali su Lazar Ristovski koji je ujedno i glavni glumac i producent, reditelj Petar Ristovski i glumci Aleksandar Vučković, Radovan Vujović, Ivan Vujić i Milan Kolak.

Film je sniman na nekoliko lokacija, a najteže scene su bile na Staroj planini, Soko-grada i Valjevskom Tešnjaru, kao i na Topčideru.

Ovakvi zahvati u profesionalnom smislu zahtevali su i mnogo novca, koga nažalost nije bilo u budžetu samog reditelja i producenta. Za pomoć su pitali, kako je Lazar rekao, srpske tajkune, ali niko od njih nije želeo da sarađuje.

Konferenciju je pratio veliki broj novinara; Foto: Telegraf

- Kada sam video da niko neće da pomogne, pitao sam predsednika Vučića kako je planirao da obeleži godišnjicu pobede Srbije u Prvom svetskom ratu, da ne planira samo folklorom ili recitalom? Onda sam mu rekao za moj projekat, jer hrabrost i žrtvu koju je trpeo srpski narod, zaslužuju najmanje jedan ovakav film i Vučić je pomogao ovaj projekat na svaki način - rekao je Lazar Ristovski.

Novinarka lista "Danas" pitala je Lazara o patetici i patriotizmu u filmu, kao i o svim finansijerima, iako on spominje samo predsednika, pa joj je on odgovorio da bi to pitanje trebalo da ostave za kraj.

- To vaše pitanje znam zbog čega je postavljeno, a kako vi niste preterano čitan mediji, mislim da bi ove odgovore trebalo da dobije neko tiražniji, tako bi istina došla do većeg broja ljudi - bio je kratak Ristovski.

Zanimalo nas je koliko teško bilo izneti ulogu kralja Petra.

- Jako je teško izneti ulogu kralja Petra i mislim da je ovo kruna moje karijere, koju bih da završim. Nijedna uloga nakon ove neće moći da parira ovoj - rekao je za Telegraf Lazar Ristovski.

Na snimanju je bilo i do -15 stepeni; Foto: Telegraf

Novinare je najviše interesovalo kakva je atmosfera bila na snimanju, ako se uzmu u obzir vremenski uslovi, koji su bili teški, a temperatura je bila i do -15.

Reditelj filma i sin Lazara Ristovskog, Petar, rekao je da su uslovi bili nepredvidivi i teški. Svu opremu ekipa je nosila po snegu, ledu, kiši. Na setovima kada su rađene bitke, bilo je i po 170 statista, a sve te ljude je trebalo sinhronizovati, uputiti i sa svakim ponaosob raditi.

Pogledajte snimak sa konferencije na vrhu teksta.

(S.Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    2. avgust 2018 | 18:18

    To je najsvetliji period naše istorije i normalno je da Vučić pomogne. Bravo za obojicu!

  • janko

    2. avgust 2018 | 17:54

    Lazo je legenda naseg glumista, al sta tajkuni znaju sta je umetnost i istorija. Od skole sigurno imaju dva razreda. Istorija je uciteljica zivota, ovakve projekte treba maksimalno podrzavati. A ujedno bi mogli i tajkuni da nesto nauce :)

  • Jole

    2. avgust 2018 | 18:01

    Takav film nam je potreban, da vidimo kakve smo heroje imali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA