≫ 

Posthumna nagrada za Mandu na Danima Bate Stojkovića u Vrnjačkoj Banji

Manda je mnogo doprineo manifestaciji

  • 3

U čast velikana srpskog glumišta Danila Bate Stojkovića (1934.-2002.), od 10. do 13. avgusta u Vrnjačkoj Banji biće organizovana manifestacija "Dani Danila Bate Stojkovića", a ove godine biće dodeljena posthumanu zahvalnicu legendarnom Miloradu Mandiću Mandi koji je nesebično pomagao da ova manifestacija zaživi u Banji. 

Dani Bate Stojkovića u Vrnjačkoj Banji: U glumačkom parku ove godine stabla za Glogovca i Smokija (FOTO)

Kako najavljuju iz "Udruženja Danilo Bata Stojković" ove godine rešili su da se oduže Mandi koji je prvih godina jako pomogao ovoj manifestaciji.

Manda je bio rado viđen gost u Vrnjačkoj Banji, Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Manda je pre nekoliko godina kada smo imali temu glumci u liku Bate Stojkovića u jednom od Batinih kostima glumio konobara i posluživao sve one koji su te večeri prisustvovali našoj manifestaciji. Bio je rado viđen gost u Banji. Mislimo da zaslužuje da mu se odužimo na ovakav način. Nagradu će uručiti Batina velika prijateljica glumica Mira Banjac - rekao je za Telegraf  Nikola Džamić iz "Udruženja Danilo bata Stojković".

Vrnjačka Banja u liku Bate Stojkovića, FOTO: Telegraf.rs

"Dani Danila Bate Stojković" svake godine okupljaju najveća imena naše glumačke scene. Ove godine na svečanom  otvaranju 10. avgusta u amfiteatru Danilo Bata Stojković,  naćiće se  Batine kolege glumci Mira Banjac, Lane Gutović, Milan Caci Mihajlović, ali i mlađa generacija glumaca - Milan Kalinić, Viktor Savić, Srđan Ivanović i mnogi drugi.

VIDEO S one strane duge:

(Marko Pantić, m.pantic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dia

    9. avgust 2018 | 19:29

    Nedostaje Mandić ,a reprize koje gledam oduševe me iznova,Nekako kao da je tu i kao da nije smrt uzela ovog velikana,A bilo je toliko brižnih koji napraviše Od kom.Čitulje,sada ga niko i ne pominje, Drago mi je što su ga posmrtno Nagradili!

  • Zvezda

    10. avgust 2018 | 02:07

    Nedostajes!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA