≫ 

Sudbonosna poruka Merilin Monro naći će se prvi put u javnosti, među brojnim ličnim stvarima lepe glumice na aukciji

Na aukciji će biti ponuđene i njene fotografije iz detinjstva, ali i 15 kostima koje je nosila u popularnim filmovima

  • 0

Haljine Merilin Monro zajedno s fotografijom na kojoj je jedna od najvećih holivudskih zvezda napisala zahvalnicu producentu koji je pokrenuo njenu karijeru, biće prikazani javnosti pre prodaje na aukciji.

55 GODINA KASNIJE! Pogledajte nikad objavljene gole fotografije Merilin Monro, nastale DVE nedelje pre njene smrti (FOTO)

Aukcijska kuća "Profiles in History" najavila je da će zbirka biti predstavljena na Beverli Hilsu od 18. avgusta, a da će aukcija biti krajem oktobra.

Foto: Guliver/Hulton Archive/Getty Images

Među predmetima je fotografija koju je Merilin potpisala za direktora Bena Lajona iz "20th Century Fox-a" s tekstom: "Dragi Ben, pronašao si me, dao mi ime i verovao u mene kada niko nije. Mnogo hvala. Merilin". Rođena kao Norma Džin Mortenson, Monro je promenila ime po dolasku u Holivud. Uzela je majčino devojačko prezime Monro, dok je Lajon smislio Merilin.

Fotografija je napravljena tokom snimanja "Sedam godina vernosti", filma iz 1955. godine u kojem je i čuvena scena Monro kako drži belu haljinu da se ne digne zbog naleta vazduha iz podzemne železnice. Verzija te haljine, koju je napravio dizajner Bil Travila za turneje i izložbe, takođe je među predmetima na prodaju, kao i njen scenario za film.

Printskrin: Youtube/Marilyn Monroe Diamond

Na aukciji će biti ponuđene i njene fotografije iz detinjstva, 15 kostima koje je nosila u filmovima, među kojima i haljine iz "Muškarci više vole plavuše" i "Kako se udati za milionera".

Na izložbi će biti prikazane i velike fotografije Monro koje je uradio modni fotograf Milton Grin, prijatelj glumice.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA