"Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi": Kultni film „Varljivo leto ’68“ sada ćemo gledati u novom sjaju (FOTO)

Za beogradsku publiku besplatne projekcije će biti organizovane 29. avgusta u terminima od 18 i 20.30, u Svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke

  • 7

Nakon digitalne restauracije u okviru projekta „VIP Kinoteka“, film „Varljivo leto ’68“ će ovog leta ponovo doživeti premijeru na međunarodnom filmskom festivalu „Dunav film fest – Smederevo 2018“.

Pre 34 godine igrala je lepu Ruženjku u "Varljivom letu", a kada vidite kako u šestoj deceniji izgleda u bikiniju, oduševićete se (FOTO)

Za beogradsku publiku besplatne projekcije će biti organizovane 29. avgusta u terminima od 18 i 20.30 časova, u Svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke.

Film je nastao pre više od 35 godina Printskrin: Varljivo leto '68

Svi zainteresovani za projekcije u Beogradu, besplatne karte će moći da podignu na blagajni Kinoteke u Uzun Mirkovoj 1 od ponedeljka 27. avgusta.

Snimljen u režiji Gorana Paskaljevića, ovo kultno ostvarenje poznato je po fenomenalnoj glumačkoj postavi i odličnoj glumi legendarnog Danila Bate Stojkovića kao i Mije Aleksića, Slavka Štimca, Mire Banjac, Nede Arnerić, Sanje Vejnović, Ivane Mihić i drugih.

Varljivo leto ' Varljivo leto '68 Foto: Jugoslovenska kinoteka

Ostvarenje koje na duhovit način prikazuje ljubavne probleme mladog Petra i njegov odnos sa ocem osvojio je Gran pri žirija na festivalu Mediteranskog filma u Bastiji, kao i Gran pri i nagradu publike u Orleanu, a učestvovao je na mnogim međunarodnim festivalima.

(Telegraf.rs/ RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA