Otvorena 9. Nušićijada u Ivanjici: Manifestacija jedna od ključnih za turizam (FOTO)

Tokom vikenda posetioci Nušićijade, prisustvovaće pozorišnim predstavama, koncertima i brojnim drugim sadržajima

  • 0

Velikom paradom meštana i primopredajom ključeva grada večeras je u Ivanjici i zvanično otvorena deveta obnovljena Nušićijada, koja ove godine protiče u znaku "umnožavanja", jer je sinoć Udruženje građana Kudes imalo svoju Nušićijadu na privatnom imanju u okolini Ivanjice, a prethodno, 18. avgusta, i na Dorćol placu u Beogradu.

Komentarišući to glumac Milan Milosavljević, koji već devetu godinu na obnovljenoj Nušićijadi oživljava lik velikog srpskog komediografa, rekao je da će možda i on organizovati svoju Nušićijadu.

Srbi se okupljaju u Prizrenu: Počinje treći Međunarodni festival srednjovekovne muzike (FOTO) (VIDEO)

- U ovoj zemlji čuda sve je moguće, pa zašto i ja ne bih imao svoju Nušićijadu. Ali, postoji samo jedna Nušićijada koja je u vlasništvu građana - naveo je Milosavljević kad mu je predsednik opštine Zoran Lazović simbolično predavao ključeve grada.

Glumac Milan Milosavljević Printskrin: Tanjug

Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević rekao je da su ovakve manifestacije jedan od 11 ključnih turističkih proizvoda Srbije, te dodao da Nušićijada ima podršku ministarstva koje, kako je rekao, izdvaja značajna sredstva za infrastrukturne projekte vezane za razvoj turizma u Ivanjici.

Tokom vikenda posetioci Nušićijade, koja od ove godine ima i sertifikat za kvalitet Udruženja za turizam i manifestacije, prisustvovaće pozorišnim predstavama, koncertima i brojnim drugim sadržajima organizovanim u čast velikog srpskog komediografa i u slavu smehu, radosti i veselju.

Organizatori ovogodišnje Nušićijade su opština Ivanjica, Dom kulture i Turistička organizacija Ivanjica.

VIDEO: Održana Gulašijada, ovo su tajne uspešnih gulaš majstora

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA