Smehotresno glasanje za srpskog kandidata za Oskara: Predsednikov glas nije uvažen jer je "bilo sitno, pa nije video da zaokruži" (VIDEO)

Glasanje za srpskog kandidata za Oskara prošlo je u veoma pesimističkom tonu, sa krajnom konstatacijom: svi su filmovi loši i ne zaslužuju da nas predstavljaju

  • 7

Film "Izgrednici" u režiji Dejana Zečevića srpski je kandidat za nagradu Oskar Američke filmske akademije, odlučio je Stručni odbor Akademije filmske umetnosti i nauke Srbije. Samo četiri filma pristigla su pred odmor kome je predsedavao filmolog Petar Volk, a ono što je zanimljivo jeste da njegov glas nije uvažen pošto "nije mogao da zaokruži jer je bilo sitno".

Glasanje za srpskog kandidata za Oskara prošlo je skandalozno i u veoma pesimističkom tonu, sa krajnom konstatacijom: svi su filmovi loši i ne zaslužuju da nas predstavljaju, piše Kurir.

Srbija dobila kandidata za Oskara: Sa 9 glasova odneo ubedljivu pobedu nad ostalim filmovima (VIDEO)

Članovi su mogli da glasaju između četiri filma. Glasanju je pristupilo 13 od 17 članova odbora, troje je bilo odsutvo, a jedan glas predsednika Petra Volka nije uvažen, jer, kako je rekao, nije mogao da vidi da zaokruži jer je bilo sutno, a da se ne bi remetila pravila, niko to nije mogao da učini umesto njega.

- Stanje u kome se nalazi Akademija, kao i način na koji smo prinuđeni da radimo, takvo je da smo dugo razmatrali da li da uopšte postoji. Smatramo da je skandalozno da su prijavljena samo četiri ostvarenja. Kada treba da hvale svoje filmove, koji se uglavnom snimaju porodično i privatno, onda čovek pomisli da i Spilberg treba da se počeše po glavi. Nagrađivani su po festivalima J kategorije, a sada ih nigde nema i ne žele da izađu pred akademike i kritičare - rekao je generalni sekretar Mirko Beoković.

Filmolog Božidar Zečević, jedan od članova odbora, rekao je da "Srbija ove godine ne zaslužuje da konkuriše".

- Srpski film visi sa poslednjih grana, a Zečevićev ipak visi malo iznad. Izdvaja se, odskače, ali daleko od toga da je vrhunsko delo. Ali, eto nama je i to dovoljno za Oskara - rekao je Zečević.

Pored pobednika "Izgrednici", filmovi koji su ove godine godine ispunjavali uslove su: dokumentarac "Druga strana svega", Mileta Turajlića, "Nigde" Predraga Velinovića i "O bubicama i herojima" Petra Pašića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    8. septembar 2018 | 10:19

    Bila previse sitna slova!!!!!! Ima li naocare? Sramota i on bi trebalo da odluci o necijoj sudbini ili sudbini necega sta god bilo. Zna li iko dali je gospodin ili su gospoda uopste funkcionalno pismeni? Da je moguce bolje da su Filipa Visnjica postavili bar nije licemer.

  • Mirjana

    8. septembar 2018 | 09:30

    Mozete li nas upoznati sa delom MILETE TURAJLIC!:hvala

  • Ćelavi čika sa konjskim repom

    8. septembar 2018 | 10:43

    Zato mi intelektualci trunemo, radimo za cirka 30 hiljada, a neko drugi odlučuje u naše ime!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA