≫ 

Princeza Olga Romanov predstavila autobiografiju u Beogradu: "Bosonoga princeza" nije istorijsko štivo (FOTO)

Autobiografija Olge Andreevne Romanov je interesantna priča o ljudskim životima, sa dozom humora žene koja se bori sa tekovinama 21. veka

  • 3

Olga Andreevna Romanov ruska princeza, naslednica Carske porodice Romanov predstavila je u nedelju autobiografiju "Bosonoga princeza" u Kući kralja Petra I u Beogradu.

Princeza je u Beograd stigla kao gošća prestižne trodnevne manifestacije "24 sata elegancije" koja se u nedelju završila u Beogradu.

>>> Pronađeni ostaci članova porodice Romanov: Veliko otkriće potvrdio Istražni komitet Rusije

Autobiografija Olge Andreevne Romanov je interesantna priča o ljudskim životima, sa dozom humora žene koja se bori sa tekovinama 21. veka.

Autobiografija Olge Andreevne Romanov je interesantna priča o ljudskim životima - Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Održavanje i briga o "Provender House" u Engleskoj, kuće i imanja iz 13. veka koje je princeza restaurirala i otvorila za turiste, svakodnevna je bitka za ovu modernu princezu. Kuća je preplavljena uspomenama na porodicu Romanov i u njoj su izloženi različiti predmeti, od posuda koju su car i njegova porodica koristili tokom njihovog poslednjeg zatočeništva do dijamantskih noževa i drugog.

Princeza Olga je kćerka najstarijeg nećaka kralja Nikole II, koga su, zajedno sa porodicom, ubili boljševici 1918. godine.

Ona je najmlađe dete pokojnog princa Andreja Aleksandroviča iz Rusije, rođenog u Zimskoj palati u Sankt Peterburgu 1897. godine, koji je napustio Rusiju sa svojom porodicom.

Na početku razgovara sa Aleksandrom Ðorđevićem, organizatorom manifestacije "24 sata elegancije" princeza je napomenula da njena knjiga nije istorijsko štivo.

- U fokusu knjige je moj život sa svim lepim i manje lepim detaljima. London je baza moje porodice i dom u kojem sam se rodila. Moj otac je prihvatio svoju sudbinu i bavio se kuvanjem i baštovanstvom, a mama je Škotlađanka. Verujem da bi od moje knjige nastala dobra humoristička serija na televiziji - kazala je Olga.

Olga Andreevna Romanov - Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Prema njenim rečima sudbina carske porodice kojoj pripada, uticala je da se Romanovi raštrkaju svuda po svetu.

- Moj otac i deda su iz Odese stigli u Pariz na mirovnu konferenciju. Većina mojih srodnika je sada mrtva, a eto ja sam odlučila da napišem knjigu o nekom od Romanovih - kazala je princeza.

Za nju je njen tata predstavljao oličenje dobrog čoveka.

- Bio je veseo čovek pun topline i imala sam izuzetan odnos sa njim. Moja mama je takođe bila izuzetna žena sa planom da se uda za plemića. Taj projekat je na kraju dovela do kraja. Imali su odličan brak - navela je Olga.

Gošća iz Londona seća se odrastanja pod vrlo strogim nadzorom porodice.

- Kada sam se rodila, moja mama je imala dve guvernante koje su uz nju brinule o mom odgoju. Stalno su motrile na moje ponašanje ma gde da sam krenula. Kasnije sam pohađala časove baleta i igrala tenis. Ipak moja prva i poslednja ljubav što se tiče sporta, bili su konji što se nimalo nije sviđalo mojoj mami. Govorila mi je da devojčica ne bi trebalo toliko vremena da provodi u društvu konja - istakla je princeza.

Tinejdžerski dani joj, kako kaže nisu doneli mnogo zabave - Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Tinejdžerski dani joj, kako kaže nisu doneli mnogo zabave.

- Stekla sam punoletstvo 1968. godine. Nekoliko godina kasnije sam shvatila da su šesdetih godina svi radili sve osim mene. Nije mi bilo dozvoljeno da odem na bal ili na zabavu, a da mi mama ne pravi društvo. Možete da zamislite nekoga ko treba da pozove devojku i njenu mamu na randevu. Siroti šofer me je vozio nekada kradom, čekao satima i vraćao sa zabava - kazala je Olga.

Ona rado priča o deci.

- Imala sam sreće sa decom. Udala sam se 1975. godine i dobila troje dece. Imaju zabavne živote i dobri su ljudi - istakla je priceza.

VIDEO: Knjiga koja je izazvala kontroverze u svetu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA