≫ 

Izrevoltirani izjavom Ane Brnabić o objektivnom izveštavanju - novinari pozivaju premijerku Srbije na dijalog

Grupa "Za slobodu medija", koja okuplja predstavnike istrazivačkih mreža, portala, medija, udruženja i organizacija civilnog društva, očekuje od premijerke da na njihov poziv odgovori u roku od 10 dana.

  • 57

Grupa "Za slobodu medija" smatra neosnovanim i paušalnim ocene premijerke Ane Brnabić tokom obraćanja u Evropskom parlamentu da u Srbiji nema objektivnog novinarstva, zbog čega je poziva na javni dijalog, ističe se u saopštenju te Grupe.

Brnabić: U Srbiji nema objektivnog novinarstva

Grupa "Za slobodu medija", koja okuplja predstavnike istrazivačkih mreža, portala, medija, udruženja i organizacija civilnog društva, očekuje od premijerke da na njihov poziv odgovori u roku od 10 dana.

Predsednica srpske vlade je u utorak u Evropskom parlamentu u Briselu izjavila da ne smatra da u Srbiji nema istraživackog novinarstva, ali smatra da "nema objektivnog novinarstva, jer je jako malo objektivnih novinara". 

"Veoma sam otvorena za raspravu o tome", rekla je ona i dodala da "sada ima nedostatka istraživačkog novinarstva, ali ne zato što to guši vlada, već ga nema, jer nema objektivnog novinarstva u Srbiji, odnosno jako je malo objektivnih novinara".

- Vidimo pre da ima nekih koji su veoma naklonjeni vladi, odnosno medija koji su jako protiv vlade. Ali, postoje mediji koji su protiv vlade i mogu slobodno da kažu šta misle na temelju činjenica ili na temelju onoga što nisu činjenice - podvukla je srpska premijerka.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milos

    12. oktobar 2017 | 10:36

    Ana je u pravu, u Srbiji je malo objektivnog izvestavanja!

  • Anita014

    12. oktobar 2017 | 00:16

    Ocito je da nekome opasno smeta razvijena i jaka Srbija.

  • Žarko

    12. oktobar 2017 | 10:19

    Opozicija na sve načine pokušava da ispadne pametna, ali u tome ne uspevaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA