Dva chatbota ulaze u bar - početak vica ili kraj superiornosti ljudske rase? (VIDEO)

Googlov AI za prevođenje razvio je vlastiti unutarašnji jezik. U drugom pak eksperimentu roboti su naučili međusobno komunicirati kako bi dobili nagradu za uspešno izvršavanje zadataka

  • 0

Sredinom 2017. Facebook je upario 2 chatbota u razgovor. Nakon što su počeli komunicirati vlastitim jezikom, eksperiment je završen.

Googlov AI za prevođenje razvio je vlastiti unutarašnji jezik. U drugom pak eksperimentu roboti su naučili međusobno komunicirati kako bi dobili nagradu za uspešno izvršavanje zadataka.

Skynet….connecting?

Napredak u tehnologiji donosi nam lagodniju svakodnevicu. No po koju cenu? Elon Musk, suosnivač, CEO i Product Arhitekt u Tesli glasno upozorava na opasnost koju super inteligentni AI predstavljaju ljudskoj rasi.

S druge strane, Bill Gates objašnjava kako nema mesta panici. S njime se slažu i drugi tech lideri, kao Mark Zuckerberg (Facebook) i John Giannandrea (Google).

Chatbotovi u regiji

U našu regiju chatbotovi su ušli na velika vrata. Addiko Banka u saradnji sa Viberom predstavila je jesenas Chat banking, uslugu putem koje je moguće plaćanje tekstualnim porukama u Viber aplikaciji. A chatbotovi se koriste i u promotivnim kampanjama - pogledajte primer MasterCard chatbot nagradne igre.

Za ili protiv veštačke inteligencije?

Veštačka inteligencija je već ovde, na to uticati ne možemo. Ipak, šta vi mislite o budućnosti? Vidite li je kao Elon Musk, ili se priklanjate optimističnom stavu Billa Gatesa?

Dođite na DAMconf, poslušajte šta o tome misle naši panelisti, a možete i ušestvovati u raspravi. DAMconf se održava u četvrtak, 16. novembra, a kotizacije možete kupiti na web stranici www.damconf.com.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA