Zekić RTS-u: Pošto Vesić jeste bio stišavan, krenite na pravila

Ističe da nikada nije pomenula da je "stišavanje" Vesića bio "nalog rukovodstva RTS", nego je, odmah posle te emisije, rukovodstvo javnog servisa samo pitala zašto se to desilo

  • 0

Članica Saveta REM Olivera Zekić konstovala je da je RTS praktično danas potvrdio ono što su ona i stručna služba REM-a ustanovili pre nekoliko nedelja, a to je da je Goran Vesić u predizbornom Upitniku "bio glasniji u studiju, a tiši na tv ekranima".

Zekić u otvorenom pismu Bujoševiću ističe da bi posle svega mogli sada nadugačko i naširoko da raspravljamo o detaljima: "ko je u emisiji određivao koliko ko treba da govori i kada treba da bude prekidan, i zašto je pojačani Ðilas imao 756 sekundi da govori, a Vesić 375; da li se ton spušta svima, kada svi u isto vreme govore (što se najčešće dešavalo); po kom rasporedu, u kom scenariju emisije je određeno ko se ubacuje, a ko govori, u trenucima kada voditeljka ne vodi emisiju, nego i sama učestvuje u raspravi...".

Foto: Vladimir Milovanović

Ali, kaže Zekić Bujoševiću, pošto im je zaključak isti - da Goran Vesić jeste bio utišavan - misli da sve to može da se ostavimo za neku drugu priliku, u kojoj će RTS svima, unapred, predstaviti pravila svojih debatnih emisija i način na koji će učesnici biti tretirani, to jest, koliko će vremena svako od njih imati da se čuje.

Ističe da nikada nije pomenula da je "stišavanje" Vesića bio "nalog rukovodstva RTS", nego je, odmah posle te emisije, rukovodstvo javnog servisa samo pitala zašto se to desilo.

- Odgovorili su mi da jeste bio stišavan - konstatuje Zekić i ističe da je taj, isti zaključak, povod da RTS krene u posao uspostavljanja jasnijih pravila, posle kojih neće biti potrebni ni vreme, ni stručnjaci, da se odgovori na prosta pitanja.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA