Najtužnija novinarska fotka godina: Pre 5 godina Pulicerova nagrada, danas otpušteno više od pola novinara (VIDEO)

Denver post je odlučio da otpusti više od polovine osoblja

  • 0

Denver post je 14. marta objavio da je otpustio 30 svojih zaposlenih, što je skoro trećina ukupnog novinarskog osoblja. Iz ove novinske kuće najavili su da će otpustiti još ljudi, dok "Alden Global Capital", hedž fond u čijem su vlasništvu novine, ostvaruje veliki profit.

O ovoj prevari i danas priča svet: Napisala je priču o dečaku Džimiju i dobila Pulicera, a onda se sve promenilo

Denver post napravio je ovu grupnu fotografiju u maju 2013. godine, kako bi proslavili Pulicerovu nagradu koju su osvojili. Na fotografiji su 142 novinara. Tada ih je kupio hedž fond "Alden Global Capital". Od osvajanja poslednje Pulicerove nagrade 2013. otpuštanja u ovoj firmi postala su česta. Danas je više od polovine osoblja otpušteno, a na fotografiji se vidi ko je sve ostao u firmi.

Dve nedelje nakon ove objave i dalje nije poznat identitet svih koji će dobiti otkaz zahvaljujući komplikovanom sistemu zbog kojih radnici ne znaju da je njihova pozicija u firmi u opasnosti.

Džejson Blevins, novinar veteran, dobrovoljno je odlučio da napusti Post, a u razgovoru za "Westword" okrivio je "Alden" za otkaze, koji navodno smanjuju troškove kako bi održali profitnu maržu na imovini u opsegu od 20 procenata.

Očekuje se da će otpuštanja trajati do 6. aprila, a bez odgovarajućeg broja osoblja, od novinara ne može da se očekuje da rade svoj posao dobro kao što su radili do sada.

Denver post objavljuje se u Denveru u Koloradu od 1892. godine. Dnevni tiraž im je 253.261. Od 1964. do 213. godine Denver post osvojio je 9 Pulicerovih nagrada.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA