≫ 

Brnabić o ratu sa novinarima i podelama: Do 2011. godine je postojala potpuna kontrola medija, a danas otvorena debata

Premijerka je ocenila da u poslednjih šest godina postoji vrsta otvorenog sukoba medija i vlasti a da pre 2011. godine "niko nije smeo da pisne"

  • 1

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je da je do 2011. godine u Srbiji postojala "potpuna kontrola medija" a da danas postoji "otvorena debata" i mediji koji su "potpuno slobodni da kritikuju vlast".

U Luksemburgu usvojeni zaključci o Srbiji: Evo zašto nas je Evropa kritikovala, a zbog čega pohvalila

Gostujući na televiziji N1, premijerka je ocenila da u poslednjih šest godina postoji vrsta otvorenog sukoba medija i vlasti a da pre 2011. godine "niko nije smeo da pisne".

- Mene iznenadjuje što postoji ta podela i rat novinara sa Vladom Srbije već šest godina. Neverovatno je što se fokusiramo samo na taj period, kao da je pre toga sve bilo kako treba u medijima. Kada neko kaže da stanje nikad nije bilo gore nego danas, mogu da podsetim da je 2011. Evropski parlament izrazio zabrinutost zbog 'potpune kontrole' medija - kazala je premijerka.

Ona je kazala da na svakom dnevnom dogadjaju ima debatu s novinarima koji se ne slažu s Vladom i njenim prioritetima, kao i da su na te dogadjaje pozvani svi mediji, nezavisno od toga da li imaju kritičan odnos prema vlasti.

Sastanak sa medijskim udruzenjima Foto: Vlada Srbije

- Sloboda medija je da pozovete sve medije na konferencije za novinare i da svi imaju priliku da postave pitanja - rekla je Ana Brnabić.

Govoreći o radu sa predstavnicima novinarskih udruženja na izradi medijske strategije, premijerka je kazala da postoje neslaganja u nekim delovima ali da su razgovori "u najvećem delu konstruktivni".

- Dok god razgovaramo, sve je dobro, to je ono što je najvažnije - kazala je Ana Brnabić.

Ona je dodala da su i vlast i novinari odgovorni kada je reč o objektivnom informisanju gradjana, posebno kako je rekla, "u vreme društvenih mreža i portala".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AG CH

    27. jun 2018 | 13:11

    Samo kontrolisana sloboda medija i komentara sa strogo definisanom kontrolom,da znaju obe strane šta može a šta ne,istina da ali vređanje ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA