≫ 

60 godina RTS: Servis pristojne i normalne Srbije (FOTO)

Među prisutnima su bili Ivica Dačić, Dragan Marković Palma, Dragan Bjelogrlić, Gordan Kičić, Jelena Tomašević, Dušan Svilar, Radoš Bajić kao i mnogi drugi

  • 16

Povodom 60. godišnjice Radio-televizije Srbije danas je u Takovskoj 10 održan svečani prijem, kojem je prisustvovao veliki broj zvanica iz javnog života.

Direktor RTS-a Dragan Bujošević se zahvalio svima što su punih šest decenija uz javni servis. Rekao je da je RTS u najvećem broju u prethodnih 60 godina bio institucija pristojne i normalne Srbije, i da je u prethodne tri godine to sasvim sigurno bio.

Među prisutnima su bili Ivica Dačić, Dragan Marković Palma, Dragan Bjelogrlić, Gordan Kičić, Jelena Tomašević, Dušan Svilar, Radoš Bajić kao i mnogi drugi.

Dragan Bjelogrlić i Ivica Dačić na proslavi Antonio Ahel

Bujošević je, obraćajući se okupljenima na prijemu povodom 60. godišnjice televizije u Srbiji, naveo šta su njegov tim i on uradili u poslednje tri godine.

- Po prvi put u istoriji RTS-a napravili smo Internet platformu, RTS Planetu, preko koje možete da vidite naših 11 televizijskih i, računajte, četiri radijska kanala, svuda u svetu gde postoji Internet - rekao je prvi čovek RTS-a.

Direktor RTS Dragan Bujošević Foto: ATA Images

Takođe, po prvi put će se od subote krenuti sa plej-aut emitovanjem.

- Dakle, počećemo sa digitalnim emitovanjem i prestaćemo da budemo jedina televizija u Srbiji koje se emituje sa traka - naveo je Bujošević.

Po prvi put u istoriji RTS-a, kako je dodao, napravljeni su kablovski kanali čija je sadržina naša digitalizovana arhiva, digitalizovno nacionalno blago Srbije koje je proizveo RTS i koje se u njemu čuva.

Glumac Bojan Perić na proslavi Foto: ATA Images

U holu RTS- a otvorena je i izložba gde se može videti prva kamera sa kojom je snimljen i emitovan program, scenografija prvog studija, kao i kostimi naših najpopularnijih serija.

Izložba kostima poznatih glumaca Foto: Telegraf

Tako su posetioci mogli da vide venčanicu Drage Mašin iz serije Kraj Dinastije Obrenović koju je nosila Ljiljana Blagojević, haljinu Anđelke iz serije "Ranjeni Orao" koju je nosila Sloboda Mićalović, kostime predstavnika Srbije na Eurosongu Željka Joksimovića, Moje Tri, Jelene Tomašević kao i mnogih drugih.

Kostimi iz mini serije "Jastuk groba mog" u kojoj su glumili Rade Marković i Vesna Trivalić Foto: Telegraf

U sklopu proslave velikog jubileja, organizuje dva besplatna koncerta na stadionu Tašmajdan, 23. i 24. avgusta.

Kostimi učesnika Evrovozije Foto: Telegraf

U 20 časova počinje jedan od dva koncerta koji je RTS priredio za svoju publiku na kojem će večeras nastupiti Željko Joksimović, Brega, Bora Đorđević, Slađana Milošević, kao i mnogi drugi.

Kostim Ljiljane Blagojević koja je u seriji glumila Dragu Mašin Foto: Telegraf

Televizija Beograd emitovanje programa počela je 23. avgusta 1958. godine, a prva emisija bio je Dnevnik koji je vodio Mića Orlović.

Foto: Telegraf

(M.P. / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Av av

    24. avgust 2018 | 07:09

    Tv bastilja.tv bastilja .

  • Filip

    24. avgust 2018 | 08:08

    ..i da vas do sledeće godine otkačimo sa računa za el.energiju.

  • Suzana

    23. avgust 2018 | 22:31

    Srecno i slavili jos 660god.Naucna,obrazovana,kulturna sa pravim ljudima na svakom mestu,bez starleta,nemoralnih osoba i rijalitija gde su narkomani,propalice,alkoholicari,lopovi i profesionalne kurve iznad pametnih madih ljudi a mnogo ih je u ovoj zemlji.PONOSNA SAM NA RTS i na sve zaposlene u toj velikoj kuci jer su svi profesionaci svog zanata.SRENO U DALJEM RADU.vasa gledateljka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA