≫ 

U toku je rat televizija jutarnjim programima: Ko će ranije da počne, a ko će da dovede jače goste i voditelje?

Pojedine televizije izgleda misle da ako počnu pre konkurencije, veća je verovatnoća da će zadržati i ponekog "tuđeg" gledaoca

  • 3

Da se televizijski udarni termini sve više sa večernjih sati sele u jutarnje, dokaz je i sve veća konkurencija u jutarnjem "špicu". Pojedine televizije su, da bi preotele parče medijskog kolača, počele emitovanje jutarnjeg programa, malo je reći, u cik zore.

Srđana Predojevića znate kao voditelja Jutarnjeg programa, a kada vidite šta još ume, ostaćete bez daha (VIDEO)

Tako pojedine televizije izgleda misle da ako počnu pre konkurencije, veća je verovatnoća da će, ako su prilozi i gosti u studiju zanimljivi, zadržati i ponekog tuđeg gledaoca.

Jovana Joksimović dok je radila na RTS-u, Foto: horsvetogdjordja.wordpress.com

Veliku medijsku pažnju izazvao je svaki od "transfera" popularnog voditeljskog para Jovane Joksimović i Srđana Predojevića. "Upareni" na RTS-u, više od 13 godina rade zajedno. Svaki od njihovih prelazaka izazivao je veliko interesovanje i nagađanje, da li će i šta doneti promeniti na novom radnom mestu. Sa njima se, verovatno, selio i određeni broj gledalaca. Jutarnji program TV Prva počinje u 6.55 časova i traje do 11.

Dodatnu pometnju izazvala je "selidba" dugogodišnje voditeljke RTS Nataše Miljković na Prvu. Pošto je vodila tokom leta jutarnji program radnim danima, posle povratka Jovane i Srđana sa odmora, Nataša je počela da vodi jutarnji program vikendima, tako da nema praznog hoda ni subotom i nedeljom.

Natasa Miljković, Foto: Promo

Da ima slučajeva kada nije dovoljno da si novinar, reporter, pa ni voditelj, govori i TV angažman bivše portparolke Hitne pomoći doktorke Nade Macure. Što je izazvalo veliku buru. Posle nepotvrđenih pisanja da će se oprobati u ulozi glumice, doktorka je ipak prešla u voditeljke na TV Happy, ali ta "uloga" nije dugo potrajala, pa je angažovana da na TV Prva bude specijalni izveštač. Doktorka ima TV iskustva pošto se godinama pojavljivala u jutarnjem programu RTS-a govoreći o izlascima na teren ekipa Hitne pomoći tokom prethodne noći.

Kada je voditeljka Dragana Kosjerina, pre četiri godine, prešla sa Sport kluba na RTS, tim postupkom je naterala brojne fanove sporta, spremne da "zaginu" koliko god treba zbog nekih prenosa, da postanu ranoranioci. Zahvaljujući njoj, jutarnji program RTS je doživeo pravo osveženje. RTS duže od 30 godina emituje svoj jutarnji program od 6 do 9 sati.

Voditeljka RTS Dragana Kosjerina, Foto: Instagram/dragana.kosjerina

Ubedljivo najveći napor za dolazak na posao ulažu voditelji Pinka, čija emisija "Svitanje", kao uvod u jutarnji program počinje u 4.30! Posle toga nastavlja se "regularni" jutarnji program od 7 sati koji vode Predrag Sarapa i Dea Đurđević.

Happy TV svoj jutarnji program počinje u razumno vreme, 6.45 časova, a uz iskusnog novinara Milomira Marića pojavljuje se i voditeljka Irina Vukotić.

VIDEO: Srđan krišom snimao Jovanu dok se dopisivala, njena reakcija je potpuni hit

(J.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ksenja korac

    2. oktobar 2018 | 13:10

    Jutarnji program N1, Prva(1) I ponekad RTS.

  • Mira

    2. oktobar 2018 | 13:13

    Ja iskljucivo gledam jutarnji program gde rade Jovana i Srđan,oni su mi najbolji voditeljski par.

  • Iskreno

    2. oktobar 2018 | 17:10

    DEA I SARAPA SU najbolji!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA