Čepurin: Očekujemo dobru saradnju s novom Vladom Srbije

Prilikom posete Kruševcu, ambasador Rusije je podsetio da je nedavno imao sastanke sa predstavnicima vlasti u Srbiji i da će ih imati i narednih dana, navodeći da očekuje dobru saradnju sa budućom Vladom

  • 2

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin izjavio je danas u Kruševcu da očekuje dobru saradnju s novom Vladom Srbije.

- Rusija i Srbija su uvek imale prijateljske odnose i što je dobro za Rusiju, to je dobro i za Srbiju i što je Rusija jača zemlja, to je Srbiji bolje - poručio je ruski ambasador u Kruševcu.

Upitan kakvu spoljnu politiku očekuje od buduće Vlade Srbije, Čepurin je podsetio da je nedavno imao sastanke sa predstavnicima vlasti u Srbiji i da će ih imati i narednih dana navodeći da očekuje dobru saradnju sa budućom Vladom.

- Imali smo lepu saradnju i sa ovom Vladom i siguran sam da ćemo imati takvu saradnju i sa budućom Vladom - rekao je Čepurin novinarima.

On je naveo da saradnja između dve zemlje ne zavisi uvek od ljudi već od gepolitičkih stvari. Čepurin nije želeo da komentariše pisanje stranih medija o ugroženosti izgradnje Južnog toka.

- Nećemo razmatrati takva globalna pitanja, tema je Kruševac - prokomentarisao je Čepurin.

Tokom svoje prve posete Kruševcu, Čepurin je sa gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem i rukovodstvom grada razgovarao o politici, razvoju zemalja i vezama koje postoje između Srbije i Rusije.

 

- Naglasili smo da imamo određeno iskustvo u saradnji, ali mi ne živimo u prošlosti nego u budućnosti, i imamo lepu budućnost – rekao je Čepurin.

On je izrazio nadu da će u sadašnjosti sa lokalnim vlastima pronaći način saradnje, a mogućnosti postoje u oblastima građevinarstva, poljoprivrede, energetike i kulture.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ABS

    9. april 2014 | 15:16

    Vučiću Rusija je Rusija

  • pera

    10. april 2014 | 08:56

    Rusija je rusija i to nista ne znaci Srbiji. Ovo je Srbija ako niste znali ili ste mozda zaboravili gde zivite. Pa kad je toliko "velika i snazna" sto otima od Srbije (NIS smo poklonili za 380 mil. evra, a oni godisnje eksoloatisuci nasu naftu zarade 400 mil evra, a mi od toga nemamo nista - bas "emotivno bratski odnos"). Sad ovaj Cepurko ocekuje "dobru saradnju sa Vladom Srbije". U cemu se sastoji ta saradnja ako ne u daljoj pljacki Srbije. Sta rade oni Rusi u Nisu? Kao gase pozare po Srbiji. Samo neznam koje pozare ako ih sami ne podmetnu. Napijaju se srpske sljivovice eto to rade i cekaju da okupiraju Srbiju. Bravo "veliki" Putine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA