Nikolić: Neutralni prema Ukrajini, poštovanje Putinu!

- Naše iskreno i odano prijateljstvo sa Ruskom Federacijom i moje lično poštovanje prema predsedniku Putinu ostaje neupitno - kaže predsednik Srbije

  • 8

Srbija i dalje stoji na poziciji neutralnosti po pitanju situacije u Ukrajini, rekao je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

- Naše iskreno i odano prijateljstvo sa Ruskom Federacijom i moje lično poštovanje prema predsedniku Putinu ostaje neupitno - istakao je Nikolić nu razgovoru sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom.

Nikolić je izrazio nadu da će se situacija rešiti na miran način kroz dijalog i kompromis.

- Rusija je zauzela odlučan stav da zaštiti svoje sugrađane i svoj interes i smatram da treba da ostane na putu da se problem reši diplomatskim putem, kroz dijalog - kazao je Nikolić.

Čepurin je rekao da Rusija ceni prijateljstvo i principijelan stav Srbije.

Ambasador je Nikoliću preneo poruku predsednika Vladimira Putina u kojoj je ukazao na tešku situaciju u ukrajinskoj ekonomiji.

On je ujedno apelovao na evropske partnere da se sprovedu hitne konsultacije na nivou ministara ekonomije, finansija i energetike radi razrade usaglašenih mera za stabilizaciju privrede Ukrajine i obezbeđenje isporuke i tranzita ruskog gasa u saglasnosti sa potpisanim ugovorima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Русија

    10. april 2014 | 16:25

    Zivjela Rusia

  • Stanko

    10. april 2014 | 14:48

    Postovani Gospodine Predsednice - Vasa izjava je u ukupnom gledanju na desavanja Kontradiktorna ! Jer, ako trazite da se KiM vrati u Ustavni i Pravni poredak Srbije a pri tom ignorisete cinjenicu da je Krim na referendumu (pod zastitom Nuklearnog arsenala Ruske federacije) proglasio prikljucenje ruskoj federaciji, onda ta Vasa traznja ne stoji na zdravim temeljima! Arsini moraju (trebalo bi) da budu jednaki tako da Vam je predsednik Putin podmetnuo nogu Bar sto se KiM tice!

  • Blaznavac

    10. april 2014 | 16:41

    Tomo Nikolicu, to se zove politika, balansiranje. Sa svakim lepo,a sta po jedinima mislimo,ne dao mu bog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA