Đilas: DS ne može da bude deo vlade, nije ni dobila poziv! (FOTO)

- Izrazili smo bojazan prema mnogim idejama i merama koje se najavljuju i koje mogu dovesti do smanjenja životnog standarda građana i otpuštanja ljudi. Ne vidim taj investicioni proces koji će dovesti do poboljšanja - rekao je lider DS, komentarišući sastanak sa Tomislavom Nikolićem

  • 6

Predsednik Demokratske stranke Dragan Ðilas informisao je danas predsednika Srbije Tomislava Nikolića, na sastanku o formiranju vlade, da ta stranka ne može da učestvuje u takvoj vladi, ali i da nije dobila poziv za to.

Ðilas je to saopštio novinarima nakon sastanka u Predsedništvu, i naveo da je istovremeno zatražio od predsednika Srbije da se odustane od ideje rotiranja na godinu dana na mestu predsednika skupštine, jer u DS-u smatraju da je to neozbiljno i da unižava ugled najvišeg zakonodavnog tela.

- Izrazili smo bojazan prema mnogim idejama i merama koje se najavljuju i koje mogu dovesti do smanjenja životnog standarda građana i otpuštanja ljudi. Ne vidim taj investicioni proces koji će dovesti do poboljšanja - rekao je Ðilas.

Nikolića je, kako je rekao, obavestio o tome da se demokrate ne slažu sa idejom rotiranja predsednika parlamenta.

- Ne slažemo se sa idejom rotiranja, ona je neozbiljna i unižava ugled tog doma, ne samo što je predsednik parlamenta, ako se nešto desi predsedniku države, najvažniji čovek u zemlji i zalažemo se da se od takve ideje odustane - naveo je Ðilas.

Upitan da li može da bude stožer okupljanja opozicije, Ðilas je odgovorio da bi DS mogla da bude tačka okupljanja svih koji su protiv vlasti, ukoliko imaju sličnosti u političkom delovanju, ali i naglasio da se u ovom trenutku ne zna ko je opozicija, a ko je vlast u Srbiji.

Na pitanje da li može da sarađuje sa liderom NDS-a Borisom Tadićem, Ðilas je odgovorio da nema problem da sarađuje sa bilo kim i da svakome treba dati šansu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko Vzd

    17. april 2014 | 13:17

    Dobices ti poziv, za istraznog sudiju...

  • dusan1

    17. april 2014 | 21:21

    "Izrazili smo bojazan prema mnogim idejama i merama koje se najavljuju". A najveća bojazan mu da će svi koji su krivi odgovarati za počinjeno.

  • Aleksandar

    17. april 2014 | 19:30

    Đilasu nije mesto u Vladi nego u nekoj drugoj ustanovi. Njega jedva čekaju naprednjaci da ga pozovu u Vladu. Onog koji je uništio ovu zemlju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA