Nikolić u utorak daje mandat Vučiću!

Predsednik Srbije Tomislav poveriće u utorak u 14 časova lideru Srpske napredne stranke mandat da sastavi novu vladu

  • 8

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poveriće u utorak u 14 časova lideru Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću mandat da sastavi novu vladu, rečeno je agenciji Beta u Predsedništvu.

Prethodno će Nikolić na konsultacijama s predstavnicima koalicije oko SNS-a razgovarati o novoj vladi koja bi, prema ranijim najavama, trebalo da bude formirana do 27. aprila.

Nikolić je u četvrtak 17. aprila počeo konsultacije o novoj vladi s predstavnicima izbornih lista koje su ušle u parlament.

Tada je predsednik Saveza vojvodjanskih Madjara Ištvan Pastor rekao da je predsednika Srbije izvestio o stavu te stranke da bude deo parlamentarne većine, a predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je da je koalicija oko socijalista spremna da bude deo parlamentarne većine.

SNS je na izborima 16. marta osvojio 158 poslaničkih mandata, SPS 44, a SVM šest mandata.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča Gliša

    21. april 2014 | 13:27

    Sjahao Kurta,ukači se Murta.

  • Boki

    21. april 2014 | 14:23

    Ma ajde molim te, proslo je mesec dana od proglasenja konacnih rezultata, stranka ima apsolutnu vecinu situacija je 100% cista i jos vlada nije formirana. Kako se mogu ocekivati neki rezultati kad niste spremni za vlast?

  • Dag

    21. april 2014 | 13:24

    "Ruka ruku mije,jedna- obadvije!"...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA