SRBIJA DOBIJA PREMIJERA: Vučiću mandat od Nikolića!

Lider SNS-a je nakon primanja mandata rekao da ministri nisu "Sveto pismo" i da će biti menjani na šest meseci ukoliko bude potrebe, i ako ne budu dobro radili

  • 18

U zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu završen je sastanak predsednika Srbije Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića lidera izborne liste "Aleksandar Vučić - Budućnost u koju verujemo", nakon koga je lider Srpske napredne stranke i zvanično postao mandatar za formiranje Vlade Srbije.

Nakon sastanka predsednik Srbije obratio se sledećim rečima:

"Ispunjavajući svoje obaveze i koristeći ustavna ovlašćenja obavio sam konsultacije sa svim strankama. Ja zaista iskreno čestitam Vučiću na mandatu. Takvu sam odluku doneo i obavetsio Skupštinu. Pobeda i veselje su završeni, predstoji nam veliki i težak rad u kome će timski učestvovati predsedik i vlada".

Aleksandar Vučić se nakon sastanka zahvalio predsedniku na poverenju i mandatu.

"Hvala predsedniku na poverenju i mandatu. Obavestio sam predsednika da smo obavili razgovore sa svim strankama. Srbiju čekaju teške reforme, jer nećemo raditi za sledeće izbore , već za sledeće generacije. Za mene je ovo veliki dan, ali teško da je neko u teže vreme dobio mandat da bude premijer".

- Za četiri godine ćemo od Srbije napraviti zdravu i normalnu državu - dodao je Vučić  ponovivši da će svi morati manje da kukaju, a više da rade. On je dodao i da mu je ostala još jedna nedoumica oko ministara, a da će u petak, na sednici GO SNS-a reći imena svih ministara, koji će do 19 časova u nedelju biti izabrani.

Vučić je napomenuo da ministri nisu "Sveto pismo" i da će biti menjani na šest meseci ukoliko bude potrebe, i ako ne budu dobro radili, što zanči da će biti non stop na proveri.

-Predsedniče hvala Vam, ovo je jedan od onih dana o kojima smo zajedno maštali - Rekao je Vučić Nikoliću.

Izbornu listu "Aleksandar Vučić - Budućnost u koju verujemo", koja ima 158 od 250 poslanika, čine Srpska napredna stranka, Socijaldemokratska partija Srbije, Nova Srbija, Srpski pokret obnove i Pokret socijalista.

Budući mandatar za sastav vlade, lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je 15. aprila na sednici Glavnog odbora stranke da će s kompletnim sastavom vlade izaći pred Glavni odbor 25. aprila, nakon čega bi vlada trebalo da bude formirana 27. aprila.

On je rekao da će vlada biti mala, moderna i efikasna i da će imati 17 članova.

Nikolić je u četvrtak, 17. aprila obavio konsultacije sa predstavnicima koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije, Demokratskom strankom, predstavnicima liste okupljene oko Nove demokratske stranke, Savezom vojvodjanskih Mađara, Strankom demokratske akcije Sandžaka i Partijom za demokratsko delovanje.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    22. april 2014 | 14:31

    Oni se rotiraju kako oće dok narod umire od gladi a oni ništa da promene!

  • Mm

    22. april 2014 | 14:37

    Americki spijuni dojednog

  • Eh

    22. april 2014 | 14:17

    Ne mogu da verujem kakav sam video našao na youtube samo upišite “6 hilj. Hrvata branilo Vukovar pola godine, a oni nisu Knin ni 12 sati! – navodno Slobina izjava u Hagu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA