Šef kabineta Tonija Blera razgovarao s Vučićem o vladi!

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije nekoliko puta sastao sa uglednim britanskim diplomatom Džonatanom Pauelom sa kojim je razgovarao o načinu rada i organizaciji Vučićevog budućeg kabineta u Nemanjinoj 11

  • 16

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić potvrdio je da se nekoliko puta sastao sa uglednim britanskim diplomatom Džonatanom Pauelom.

Budući srpski premijer precizirao je za “Danas“ da su se glavne teme razgovora odnosile na način rada i organizaciju njegovog kabineta.

Džonatan Pauel je od 1995. do 2007. bio šef kabineta tadašnjeg britanskog premijera Tonija Blera. Tokom navedenog perioda obavljao je i dužnost glavnog britanskog pregovarača za Severnu Irsku.

Pre dve godine priznao je da je Britanija 2006. uhvaćena u špijuniranju kada je u Moskvi pronađen lažni kamen sa elektronskom opremom. Objasnio je da je bilo jasno da su Rusi dugo znali za špijuniranje i da su taj slučaj čuvali da bi ga iskoristili u političke svrhe.

Napisao je knjigu memoara pod nazivom Novi Makijaveli, u kojoj odgovara na pitanje da li u državnim poslovima još važe načela koja je Makijaveli postavio pre pet vekova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    24. april 2014 | 11:07

    Овај шеф кабинета је убијао Српски народ на Косову и заједно са учк терористима надгледао убијање Срба !!!!!

  • Strasbourg

    24. april 2014 | 11:07

    Ех Србијо шта си доживела

  • Ljiljanа.

    24. april 2014 | 12:54

    Какав Блер такав и његов шеф кабинета. За Блера већ знамо лажова за напад на Ирак и на нас. Ко нас то приморава и шта је са нашим Вучком који више воли странце, а на другој страни хапси свој народ због изговорених или написаних речи. Вучић и његови (Тома и остали) до јуче радикални националисти преко ноћи постадоше 'Европејци и демократе', те сада уводе строгоћу над неистомишљеницима. Није 'кул', али шта ће кад се мора. Ментори наредили зато стално неког шаљу, попут бившег шефа кабинета Тонија Блера.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA