VUČIĆ: Mere štednje - odgovoran odnos prema narodnom novcu!

- Neće ni promena radnog vremena, ni ograničenje u načinu korišcenja službenih vozila epohalno rešiti naše probleme. Vidim neke strucnjake ili kvazistrucnjake kako to komentarišu - pa niko od nas nije glup da misli da je to rešenje koje ce spasiti Srbiju - rekao je Vučić i dodao da je to jedno od rešenja koje pokazuje poštovanje prema građanima

  • 22

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da prve predložene mere štednje neće "epohalno rešiti problem", ali da pokazuju poštovanje prema građanima i odgovoran odnos prema narodnom novcu.

- Neće ni promena radnog vremena, ni ograničenje u načinu korišcenja službenih vozila epohalno rešiti naše probleme. Vidim neke strucnjake ili kvazistrucnjake kako to komentarišu - pa niko od nas nije glup da misli da je to rešenje koje ce spasiti Srbiju - rekao je Vučić za RTS.

Prema njegovim rečima, to je jedno od rešenja koje pokazuje poštovanje prema građanima, koje pokazuje pošten, korektan, ozbiljan i odgovoran odnos prema narodnom novcu.

- Građani Srbije plaćaju, mimo automobila, neke džipove ''pajero'' iz ''90, ''91, ''92. godine koji na tržištu vrede 1.000 ili 2.000 evra, a plaćamo 10.000 evra održavanje tih vozila. A to sve ide od narodnog novca. Neko mora da pokaže drugaciji odnos - naglasio je premijer.

Povodom uredbe Vlade Srbije o načinu korišćenja službenih vozila u svojini Republike Srbije, Vučić je rekao da ta mera podrazumeva da samo najmanji broj državnih funkcionera po sili zakona ima pravo na službeno vozilo.

- Svi ostali moraju da upute dopis i da se na njega u pismenoj formi odgovori, što mislim da je veoma pošteno. Onda imate trag za svako službeno vozilo, posebno što, kod nas, ne znamo tacan broj službenih vozila - rekao je premijer.

Imamo svega 320 službenih vozila u Upravi za zajedničke poslove, računamo da ih je oko 40.000 na nivou konsolidovane države - onog što nazivamo sa lokalnim upravama i javnim preduzecima - naveo je on.

"Pre svega biće rashodovanja viška, jer sve što rashodujemo donosi nam čist profit, manji su nam troškovi", napomenuo je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NBGoran

    1. maj 2014 | 20:53

    Kakva stednja a prave auto put do Crne Gore pa kome to koristi osim njihovom turizmu a opšte je poznato da svake godine tamo ide sve manje ljudi iz Srbije.Dok ga oni zavrse neće ići niko

  • bojan

    2. maj 2014 | 08:03

    Ovo nije nista ja bi gore radio, trazili ste gledajte

  • Бошко

    1. maj 2014 | 22:18

    Обећали нам "европу" а шраве пут у црнугору...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA