UJEDINJUJE SRBIJU: Vučić posle poplava pokreće radne akcije za obnovu zemlje!

Nakon povlačenja vode iz gradova i naseljenih mesta, pokrenuće se radne akcije, sa ciljem da se obnove putevi, kuće i mostovi, saznaje Telegraf.rs

Srbiji će nakon povlačenja vode iz mesta biti potrebni meseci i meseci rada, kako bi se obnovila infrastruktura, kuće i sve koliko-toliko vratilo na staro. Jedan od prvih planova Vlade Srbije, nakon otklanjana opasnosti od poplava, biće organizovanje radnih akcija.

- Ozbiljno se razmišlja da se nakon povlačenja vode organizuju radne akcije, kako bi se izgradili novi putevi, kuće, mostovi jer država drugog načina nema. Očekuje se pomoć iz zemalja EU i Rusije u mehanizaciji, a Srbija da prione na posao. Cilj je do kraja leta da se sve koliko-toliko vrati u pređašnje stanje - kaže naš dobro obavešteni sagovornik iz Vlade.

Guverner NBS Jorgovanka Tabaković rekla je za Telegraf.rs da je to ostvariva i dobra ideja, kao i da će Aleksandar Vučić ujediniti naciju i izgraditi Srbiju.

- Vučić ima istorijsku šansu da posle povlačenja vode organizuje radne akcije i ujedini Srbiju, kako bi mesta koja su pretrpela najviše štete od poplava ponovo obnovio - kaže ona.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    18. maj 2014 | 17:18

    Mogu akcije kao nekada ali isto tako da se ta omladina besplatno skoluje,polaze vozacki i ne mora da pomaze roditeljima finansijski.Rado bi ja za vreme studija otisao na neku akciju ali treba pored ucenja raditi i za iste zaraditi i stan platiti i nesto majci dati.E nije to tako jednostavno ali mozda ovo vracanje vojnog roka ima nekog smisla.Pozdrav

  • Dušan

    18. maj 2014 | 17:06

    Neće Srbiju ujediniti ni Vučić, niti bilo koji drugi političar, nego nevolja. A ni izgraditi je neće nijedan od njih, nego jadan i siromašan narod, kako uvek i biva. Pa sav novac se od naroda i sliva u kase, a i svoj fizički trud će uložiti vojska, policija, kao i ostali radni i, nažalost, nezaposleni narod.

  • Nikola

    18. maj 2014 | 17:00

    Sad bi nam dobro dosla vojska (koje vise nema) na redovnom sluzenju. 10.000-20.000 mladih ljudi bi cuda napravili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA