Dačić: Dobre vesti iz Brisela, EU će pomoći Srbiji!

- Najvažnija poruka za građane Srbije jesu njegove reči da će EU pomoći Srbiji, da će pomoći u pravljenju same aplikacije za pomoć - kaže prvi potpredsednik Vlade

  • 6

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas, posle sastanka sa evropskim komesarom za regionalnu politiku Johanesom Hanom, da je najvažnija poruka da će EU pomoći Srbiji posle katastrofalnih poplava.

- Najvažnija poruka za građane Srbije jesu njegove reči da će EU pomoći Srbiji, da će pomoći u pravljenju same aplikacije za pomoć, pošto se mi prvi put suočavamo sa tim pitanjima, jer smo pvi put u situaciji da kao zemlja kandidat koristimo ta sredstva", rekao je Dačić novinarima u Briselu.

U Hanovoj nadležnosti je Fonda solidarnosti EU.

Dačić je dodao da nisu tačne infoamcije da je reč o pola milijarde ili milijardu evra tog fonda, ali da jesu značajna sredstva u pitanju. "To niko ne dovodi u pitanje", rekao je on.

Dačić je dodao da se očekuje da Srbija uz pomoć EK i Hana veoam brzo podneti aplikaciju.

- Što pre to uradimo pre će biti doneta odluka, a za nju je potrebna saglasnost Komisije, Evropskog parlamenta i Saveta EU - dodao je Dačić.

Han je prethodno na svom tviter nalogu napisao da Srbija može da računa na EU.

"Razgovaram sa srpskimc ministrom inostranih poslova Dačićem kojem ću reći da Srbija ima pravo na sredstav iz fonda solidarnosti na isti način kao i bilo koja članica EU. Možete da računate na EU", naveo je on.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rusija

    21. maj 2014 | 14:46

    Izmedju uvlacenja EU mogli bi da se jednom bar zahvalite Rusiji na pomoci...aloo bre,prvi su nam poslali spasioce i ne znam koliko tona humanitarne pomoci a vi ne izbijate EU iz du....

  • M1j

    21. maj 2014 | 14:21

    Ma nemoj Dačiću, EU šalje pomoč, a ti se odrekni tvojh provizija, da ne kažem korupcijskih para.

  • Драган

    21. maj 2014 | 17:35

    Господине Вучићу био бих срећнији да сте употребили прошло време него будуће.Земље ЕУ су само у 20.веку неколико пута уништиле Србију заједно са нашим комшијама.Недавно је "Милосрдни анђео" показао своју "љубав"према нама.Многи од њих су помагали терористе у нашој земљи да нас убијају и уништавају.Много се труде да нам дефинитивно отму нашу колевку.Чини ми се да им и ви помажете?Зато њихово "ће"ми не звучи обећавајуће .Народна каже :"Обећање лудом радовање".Србију је ухватила катастрофа.Да нисмо поново градили мостове и осталу инфраструктуру које су баш ти из ЕУ уништили било би мало пара и за одбранбене бедеме.Они би требали да дају много више и да нас моле да то не објављујемо.То би био знак хришћанског понашања.На крају вас молим да што ређе слушамо славопојке о њима .Ако је вама лепо са њима ,срећан вам пут.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA