VUČIĆ AMBASADORIMA: Obnova Srbije kreće za 10 dana!

Premijer Srbije je, na sastanku međunarodnih donatora za prikupljanje pomoći u saniranju posledica katastrofalnih poplava, rekao da šteta prema trenutnim procenama iznosi više od 174,5 miliona evra

  • 12

Obnova Srbije kreće za 10 dana, kada će i formalno-pravno biti sve pripremljeno, izjavio je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Premijer je, na sastanku međunarodnih donatora za prikupljanje pomoći u saniranju posledica katastrofalnih poplava, obećao da će se voditi računa o svakom dinaru pomoći.

- Novac neće biti zloupotrebljen. Ovo je mala, ali ponosna zemlja, u kojoj živi hrabar narod - poručio je Vučić inostranim ambasadorima.

Vučić je rekao da je šteta koju je Srbija pretrpela u poplavama prešla 0,64 odsto BDP, što je uslov za pomoć iz fonda EU, te da, prema trenutnim procenama, iznosi više od potrebnih 174,5 miliona evra.

Vučić je na sastanku međunarodnih donatora za prikupljanje pomoći u saniranju posledica katastrofalnih poplava naveo da će Srbija ukoliko želi da u godinama koje su pred nama želi obezbedi bilo kakakv privredni oporavak morati da ih zamoli da pomognu znanjem, novcem, svakim drugim vidom pomoći.

Dešavanja uživo u poplavljenim područjima možete pratiti OVDE.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZORULE

    22. maj 2014 | 22:40

    Šta reći nego Vučić čovek od akcije.Tačno zna šta hoće i kako će i ne časi ni časa da krene da to i realizuje.Svaka čast,a sada oni koji će na ovo komentarisati kako smo SNS botovi,pa neka vam danas je 90% Srbije SNS botovi,a vi se zapitajte ko greši i gde greši.

  • Katarina

    22. maj 2014 | 17:08

    Krece obnova, i zna se sta su prioriteti - izgradnja srusenih i obnova ostecenih stanova i kuca, da bi ljudi kojima je poplava unistila sve imali gde da se vrate. Potresno je gledati i slusati ispovesti onih kojima je vodena stihija progutala u trenutku sve ono sto su sticali ceo zivot.

  • POPKE - 53

    22. maj 2014 | 16:54

    Velika zahvalnost svima koji su pomogli, do sada i onima koji ce pomoci u narednim danima. Steta jeste velika, ali samo da nastavimo da budemo slozni sve cemo prevazici. Mozda ce se ispostaviti da ce biti jos veca, ali uz prijatelje iz celog sveta koji ce nam nesumnjivo pomoci, i nasom solidarnoscu i radom uspecemo da prevazidjemo tragediju koja nas je zadesila. Svaki dinar mora da se zna gde je i za cega otisao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA