VUČIĆ: Marko Blagojević da kontroliše novac za obnovu!

Premijer Srbije je rekao da želi da "izbegne priče kako je neko zaradio", te da bi želeo da novcem za obnovu zemlje upravlja neko iz nevladinog sektora

  • 8

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je rekao da bi želeo da novcem za obnovu zemlje upravlja neko iz nevladinog sektora i najavio da će tu odgovornu dužnost ponuditi programskom direktoru Ce-SID-a Marku Blagojeviću. On je, naglasio da želi brzu, jasnu i transparentnu obnovu zemlje, i da mu je zato ideja da neko iz nevladinog sektora upravlja novcem.

Vučić je kazao da ne želi da to bude neko od ministara, već neko iz nevladinog sektora, koji bi kontrolisao gde ide novac. On je najavio da će već sutra razgovarati sa Blagojevićem i da se nada da će on to prihvatiti.

"Želim da izbegnem priče kako je neko zaradio“, poručio je premijer.

Istovremeno je kazao da je video da su neke opštine izašle sa zahtevima koji nisu realni.

- Kada sam postavio pitanje predsedniku jedne opštine kako je došao do sume od 973 miliona štete u poljoprivredi, a sva zemlja ukupno ako bi neko želeo da je kupi ne vredi toliko, i svega je 70 grla izgubljeno, odgovora na moje pitanje nije bilo - objasnio je on.

Vučić je najavio da će tri komisije razmatrati brojke koje će dobijati od lokalnih vlasti i poručio da niko ne treba da očekuje da se obogati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hajduk sa Kolubare

    29. maj 2014 | 04:02

    Najobicnija B U D A L A S T I N A !!! Dati sredstva gradjana i vlade da kontrolise NVO sluzbenik koga ko zna ko placa? Ko je taj Marko Blagojevic? U sustini me ne interesuje, Vucicu imas 800.000 ljudi u drzavnoj administraciji, ako ne znas da ih organizujes da neko vodi brigu o tim sredstvima ti momentalno podnesi ostavku. General Dikovic i vojska bi i taj zadatak uspesno obavili posto je sve sem vojske nesposobno.

  • Sandra

    29. maj 2014 | 07:55

    Opet samo blablabla.Barem nije uplakan

  • Zokili

    28. maj 2014 | 23:50

    Drago mi je što nije neka stranačka ličnost, još jednom je pokazano da se radi pošteno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA