PAJTIĆ: DS nije stabilna, preti joj sudbina SPO-a!

Zamenik predsednika DS-a se kandidovao za lidera stranke, jer, kako kaže, DS je danas u težoj situaciji nego ikada u svojoj istoriji, i navodi da on ima jasan plan kako prevazići postojeće stanje

  • 9

Zamenik predsednika Demokratske stranke Bojan Pajtić kaže da se za predsednika stranke kandidovao zbog toga što DS već više godina ne predstavlja društvenu i političku avangardu i zato što želi da spreči njenu "SPO-izaciju".

- Ako DS nije stranka koja postavlja standard vladavine prava, izgradnje nezavisnih institucija, ekonomskog i opšteg društvenog razvoja, druge političke organizacije nemaju kapacitet da to učine - rekao je Pajtić u intervjuu za "Danas" uoči Izborne skupštine DS-a koja će se održati 31. maja.

On ukazuje i da se stranka od 18. januara, kada je bila sednica GO i kada je praktično podržao lidera Dragana Đilasa, u međuvremenu nije stabilizovala, da joj je potrebna promena, kao i da to misli i traži značajna većina članova.

Pajtić smatra i da je DS danas u težoj situaciji nego ikada u svojoj istoriji, i navodi da on ima jasan plan kako prevazići postojeće stanje, a taj plan obuhvata formiranje demokratskog bloka političkih stranaka, NVO, sindikata, udruženja poljoprivrednika, intelektualaca i javnih ličnosti.

- Nakon toga, formiraćemo vladu u senci, jer nam nije namera samo da kritikujemo, već i da nudimo konkretna rešenja u svim oblastima, od ekonomije do zdravstva i prosvete - objašnjava Pajtić.

On kaže i da Ðilasa niko ne smenjuje, jer su u izbornom procesu svi kandidati ravnopravni, a da je osnovni kvalitet DS upravo to što svako ima pravo da kandiduje program i ideje na stranačkim izborima.

Na pitanje da li će ukoliko postane predsednik DS, sa SNS u Vojvodini pokušati da sarađuje, Pajtić kaže da će DS ostati čvrsta opozicija vlasti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade Nikacevic

    29. maj 2014 | 12:47

    Najcestitija i najodgovornija stranka na politickoj sceni Srbije je Srpski pokret obnove.Ovom gospodinu iz DS bih porucio da ostavi SPO,i nek se bavi svojom strankom.Kad budes sa nekim godinama na istoj obali reke i izdrzis sve talase a taj neko napusti tu obalu onog trenutka kad svoju moc pretvori u veliki talas,onda taj koji ostaje da se bori jeste cestit.Srpski pokret obnove je ostao da se bori za srecniju Srbiju i sve gradjane,a stranka ovog gospodina vise nije to sto je bila.

  • Nikola Popovic

    29. maj 2014 | 11:19

    SPO je opstao na politickoj sceni Srbije sto DS-u nece poci za rukom.Ko drugome jamu kopa sam u nju pada.

  • Dragan deSPOt

    29. maj 2014 | 12:01

    SPO nikad nije pisao deklaracije o pomirenju sa onima protiv kojih se borio pune dve decenije.Dati politicki zivot Dacicu,posinku Slobodana Milosevica je treci asov za Srbiju.DS je politicki vampir koji je sisao krv SPO-u i preko Spo-a dospeo do vlasti.A kako su radili, tako im se i kola slomise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA