ŠTAJNMAJER: Vučić preduzima hrabre korake u odnosu sa Prištinom!

Premijer Srbije sastao se u Berlinu sa šefom nemačke diplomatije sa kojim je razgovarao o saradnji sa zemljama u regionu, o ekonomskim reformama i novim merama koje će preuzeti Vlada Srbije

  • 0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Berlinu sa šefom nemačke diplomatije Frank-Valterom Štajnmajerom o prilikama u regionu, pregovorima Beograda i Prištine, situaciji u Ukrajini i nemačkoj podršci Srbiji tokom nedavnih poplava.

Premijer Srbije je naglasio da politička stabilnost karakteriše region i da problema u saradnji između susednih zemalja nema.

Vučić je obavestio nemačkog ministra o setu zakona koje Srbija priprema, kao i o ekonomskim reformama i novim merama, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Štajnmajer je istakao da poštuje važne i hrabre korake koje je predsednik srpske vlade preduzeo kada je u pitanju odnos sa Prištinom i naglasio da je to dovelo do stabilnosti u regionu.

Vučić se, takođe, zahvalio na podršci i pomoći koju je nemačka vlada uputila Srbiji za vreme poplava.

Vučić je prethodno imao radni ručak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Kako je planirano, premijer bi tokom dana trebalo da se sastane i sa bivšim ministrom inostranih poslova Nemačke Gvidom Vesterveleom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA