Vučić: Nudio sam Železnice Kostiću i Beku, ali još nisam dobio odgovor!

- Evo, gospodo, dajte, hoćeš ti, Miodraže (Kostić), hoćeš ti, Mišo (Beko), ko će da uzme Železnice? Evo, vi kažete da ste mnogo sposobniji, ja želim da vam verujem, preuzmite, molim vas. Još nisam dobio odgovor - objasnio je predsednik Vlade Srbije kako je članovima kluba Privrednik nudio da upravljaju Železnicama Srbije

  • 40

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć na RTS-u da je članovima kluba Privrednik, među kojima i Miodragu Kostiću i Milanu Beku, ponudio da upravljaju Železnicama Srbije, ali da od njih nije dobio odgovor.

- Evo, gospodo, dajte, hoćeš ti, Miodraže (Kostić), hoćeš ti, Mišo (Beko), ko će da uzme železnicu? Evo, vi kažete da ste mnogo sposobniji, ja želim da vam verujem, preuzmite, molim vas, železnicu. Još nisam dobio odgovor - rekao je Vučić

Radioteleviziji Srbije.

Sastanak u klubu Privrednik održan je 4. jula i njemu su, osim Beka i Kostića, koji je i predsednik kluba, prisustvovali i predsednik Delte Miroslav Mišković, trgovac strujom Vojin Lazarević, vlasnik televizije Pink Željko Mitrović i drugi članovi Privrednika.

Kostić se 23. septembra 2013. godine u intervjuu Blicu ponudio da kao savetnik učestvuje u upravljanju Železnicama Srbije, ali uz uslov da ga nijedan političar ne zove i govori mu šta da radi.

- Siguran sam u uspeh. Dajte mi Železnice Srbije i za tri godine neće im trebati ni dinar subvencija. Da li su Železnice socijalna ustanova ili služe za prevoz robe? Ja ću vam napraviti profit od treće do pete godine - rekao je tada Kostić.

Vučić je naveo da je privrednicima ponudio Železnice da država ne bi novcem poreskih obveznika plaćala 120 miliona evra godišnje ili 146 miliona kao prošle godine za isplatu plata, a da decenijama nema pomaka, nego ima samo gubitaka i daljeg propadanja.

- Nismo u stanju da iskoristimo ruski kredit, nemamo na šta da potrošimo pare, samo plaćamo penale, jer nemamo projekte ni za šta - rekao je Vučić.

Premijer je istakao da je njegova ponuda pokazala i da "nije bio stranački zainteresovan".

- Smenićemo mene, ovoga, onoga, hajde, preuzmite odgovornost. Nemojte da mi solite pamet svi, ne pričam samo njima, nego svakome, o mojima u partiji i svima koji uvek znaju sva rešenja, preuzmite odgovornost pa uradite to - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    15. jul 2014 | 11:09

    Gopsodine Premijeru , projekat postoji za zeleznicu na osnovu toga je i dobijen kredit.. ali je probelem sto celnici zeleznice nemogu da se dogvore oko raspodele plena .. Pozovi svoje na odgovornost a pozovi inzinjere iz Zeleznice koji su pravili projekat neka ga sprovedu... Inzinjerima se preti da rade protiv rukovodstva ... a u stvari oni jedini ne daju da se sad sve ponovo opljacka.. ovo je iz prve ruke informacija... ajde redakcijo malo intrazivackog novinarstva sta rade sad celnici zeleznice i zasto koce ceo proces...

  • Marence

    15. jul 2014 | 10:51

    Dobro je i bar sto je neko nekome ponudio da resi taj problem jer su Zeleznice Srbije predstavljale do skoro drzavu u drzavi koja samo pravi gubitke i niko joj nista ne moze.Ako neko ima plan i zeli da preuzme odgovornost onda ne vidim nista lose u ovome sto je uradio premijer.

  • Miki

    15. jul 2014 | 10:53

    Ja bi kupio ako je jos uvek za dinar pa da je prodam za 2 dinara i eto meni zarade 1 dinar :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA