Oliver Ivanović ostaje u pritvoru, sud odbio žalbu!

Apelacioni sud u Prištini odbio je žalbu protiv rešenja o produženju pritvora za lidera GI SDP-a posle tri nedelje, iako je rok za to bio 48 sati

  • 4

Na žalbu protiv rešenja o produženju pritvora lidera GI SDP-a ,Olivera Ivanovića, advokat Nebojša Vlajić izjasnio se još 27. juna, 2014. god.  Apelacioni sud u Prištini je odbio nakon tri nedelje, iako je zakonski rok za to 48 sati, jer se radi o ekstremnoj meri kojom se ograničava sloboda okrivljenog.

Komentarišući ovo odbijanje Apelacionog suda Ivanovićev branilac je kazao za Telegraf "da kosovske sudove ne zanimaju prava okrivljenog, niti ih zanima šta u žalbi piše, jer oni već imaju odluku".

- Pored toga, zahtev za zaštitu zakonitosti protiv rešenja o određivanju pritvora gospodinu Ivanoviću, koji su njegovi branioci, zbog brojnih povreda zakona učinjenih na štetu gospodina Ivanovića, podneli još 15. maja ove godine, još uvek nije rešen od strane Vrhovnog suda Kosova – podseća Vlajić.

Oliver Ivanović se trenutno nalazi u pritvorskoj jedinici u severnoj Kosovskoj Mitrovici, gde je posle sedmodnevnog štrajka gladju prebačen iz pritvorske jedinice u Prištini. Uhapšen je 27. januara, 2014.god, pod optužbom za ratni zločin iz 1999.god. i teško ubistvo iz 2000.god.

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zmaj od Nocaja

    19. jul 2014 | 00:37

    Prekinite ovu farsu,Srbijo osvesti se,pored svih siptarskih zlikovaca utamnicen ivanovic...covece ovo boli

  • kosova republik

    17. jul 2014 | 14:15

    Komentarišući ovo odbijanje Apelacionog suda Ivanovićev branilac je kazao za Telegraf “da kosovske sudove ne zanimaju prava okrivljenog, niti ih zanima šta u žalbi piše, jer oni već imaju odluku”. -Ako mu ne treba advokat onda budi ti prvi pravedan i ne naplacuj vise svoje usluge posto vec pricas o pravdi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA