NIKO NE REAGUJE: Srbija u reklami za "Kalgon" bez Kosova i Vojvodine! (VIDEO)

Naša država ilustrovana spornom mapom Kraljevine Srbije iz 1911. godine. Na telefone vlasnika brenda "Kalgon", firme "Rekit Benkizer", javlja se Karate savez Vojvodine!

  • 13

Najnovija reklama za čistač kamenca "Kalgon", koja je emitovana na nekim televizijama s nacionalnom frekvencijom, a koja je naknadno povučena, prikazuje mapu Srbije bez Kosova i Metohije, odnosno Vojvodine!

Tvorci ovog proizvoda kućne hemije na početku reklame predstavljaju "stručnjaka" za veš mašine kako objašnjava tvrdoću vode koja uzrokuje kvarove na većini veš mašina u našoj zemlji. "Stručnjak" prolazi pored sporne mape, prilazi domaćici i objašnjava joj pogubni uticaj teške vode koja ruinira sve kuhinjske elemente s kojima dolazi u dodir. Nakon toga reklama se završava prepoznatljivim sloganom: "Veš mašina živi duže uz Kalgon".

Inače, sporna mapa je u stvari mapa Kraljevine Srbije iz 1911. godine.

Na zvaničnom sajtu firme "Rekit Benkizer" (Reckitt Benckiser), vlasnika ovog brenda, navedeni su pogrešni brojevi telefona za predstavništvo u Srbiji. Na prvom naznačenom telefonu se javljaju predstavnici privatne firme koja nema veze s kućnom hemijom, a broj koji stoji za reklamaciju ovih proizvoda je, u stvari, kontakt Karate saveza Vojvodine.

Pogledajte spornu reklamu:

(I. Mitkovski)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Starac Foco

    13. mart 2012 | 22:20

    Tako je to, deco, kad ste bezali sa casova istorije. To je mapa takozvane "uze Srbije", u narodu popularne kao "UZAS". To je bila tvorevina Titovog Ustava iz 1974, koji je Srbiju podelio na tri dela cime je otvorena gozba za njeno kasnije komadanje. Ako ne verujete pogledajte ovu sliku, to je deo mape SFRJ iz 1974: http://www.infoplease.com/atlas/country/serbiaandmontenegro.html. A vrlo slicnu mapu ima organizacija Civitas na delu svog sajta koji se bavi evropskim integracijama, gde je uza Srbija predstavljena drugom nijansom zute boje. OVO NIJE SLUCAJNA GRESKA!

  • Beogradoholik

    5. april 2012 | 15:11

    Vrlo je lako nabaviti zvaničnu mapu sadašnje Srbije, a prilično teško one iz 74, dakle neko se posebno namučio da sazna kako je Srbija izgledala tada u mapama. Zaključak se sam nameče; mapa nije posledica "neznanja" “Rekit Benkizer” već je itekako namerna provokacija!!!

  • Goran BobGor Bobinac

    13. mart 2012 | 19:20

    vojvodina zivi duze uz kalgon...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA