BAĆUŠKE: Ko je sve rusofil od srpskih političara u Skupštine Srbije? (FOTO)

Poslanička grupa prijateljstva s Rusijom, čiji je predsednik naprednjak Aleksandar Martinović, jedina je s trocifrenim brojem članova, većinom iz SNS-a i SPS-a. U nju su učlanjeni i Milovan Drecun, Aleksandar Joksimović, Slavica Đukić Dejanović, ali i nekoliko funkcionera iz opozicije

  • 9

U Skupštini Srbije ima 69 grupa prijateljstava, od kojih je najbrojnija ona s Rusijom sa čak 119 poslanika, dok najmanji broj članova, po četiri, imaju Turkmenistan, Kuvajt i Saudijska Arabija. Sudeći po broju članova, prijateljstvo s Rusijom najviše neguju funkcioneri SNS-a i SPS-a, dok su daleko malobrojniji članovi PUPS-a i SPO-a.

Poslanička grupa prijateljstva s Rusijom, čiji je predsednik naprednjak Aleksandar Martinović, jedina je s trocifrenim brojem članova, a u nju su, pored Martinovića, učlanjeni i Milovan Drecun i Aleksandar Joksimović.

Od članova SPS-a koji su priklonjeni saradnji s Rusijom ističu se i potpredsednica SPS-a, Slavica Đukić Dejanović, Dušan Bajatović, kao i Milutin Mrkonjić.

Ipak, ne treba zanemariti ni činjenicu da iz redova opozicije ima onih koji su "pristalice Rusije", a jedan od njih je i funkcioner DS-a, Borislav Stefanović, koji je svojim članstvom u pomenutoj grupi podržao prijateljstvo Srbije i Rusije.

I predstavnici manjina, poput Sulejmana Ugljanina (SDA) zalažu se za unapređenje saradnje između Srbije i Rusije, a svojim članstvom takav stav su zauzeli i Momo Čolaković iz PUPS-a, kao i bračni par Karić, Milanka i Dragomir.

Poslaničke grupe prijateljstva su skupštinska tela koja su obrazovana kako bi se unapredili odnosi i saradnja naše države sa drugim državama. Prilikom osnivanja poslaničke grupe prijateljstva, polazi se od uzajamno izraženih interesa za ostvarivanje i razvoj saradnje između parlamenata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    24. jul 2014 | 16:34

    ZAŠTO NE. I TREBA. EVROPI I SAD666 SE NE PIŠE DOBRO. NATO ĆE NESTATI. EU RASPASTI. AMERIKA TONE. PA? UKRAJINA NEĆE POSTOJATI?! A MI HRLIMO U BEZDAN.

  • Rale

    24. jul 2014 | 17:39

    Nista normalnije nego da smo iz dracu poveri.Nikad u istoriji nije dio srpski vojnik na nisanu ruskom vojniku a pogotovu ne civila.Takvo prijateljstvo sa NATO pristalicama n3 da Bog

  • Dr.Kilder

    24. jul 2014 | 16:33

    ..srs ili sns martinovic?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA