Vučić: Bog i narod su nam dali pobedu!

Premijer Srbije na svečanoj sednici u Nišu, povodom obeležavanja stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata, rekao je da Srbija treba da se ponosi svojom istorijom i da sa tadašnjim saveznicima sada gaji dobre odnose, jer je važno da u Srbiji bude očuvan mir i stabilnost

  • 61

Premijer je, podsećajući na svečanoj sednici u Nišu povodom obeležavanja stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata, na ogromne žrtve Srbije u Prvom svetskom ratu, istakao da danas svi moraju da razumeju koliko je važno da u Srbiji bude očuvan mir i stabilnost.

On je, takođe, dodao da Srbija treba da se ponosi činjenicom da sa onima sa kojima je ratovala u to vreme, kao i sa tadašnjim saveznicima, danas želi da ima najbolje moguće odnose.

- Iako smo mnogo toga izgubili, možemo kroz mir da gradimo bogatu zemlju i naciju - rekao je Vučić.

Konstatujući da nije uobičajeno da bilo ko obeležava početak ratnih sukoba, jer su prisutnije manifestacije kojima se obeležava dolazak mira, Vučić je dodao da je istorija gradjane Srbije naučila da je potrebno sećati se herojstva predaka koji su se odazvali pozivu na mobilizaciju i predali živote otadžbini, a tako i vrednosti mira.

Vučić je dodao da razlog održavanja sednice Vlade Srbije u Nišu nije samo stota godišnjica početka Prvog svetskog rata, već, pre svega, to što Vlada Srbije nije beogradska, već srpska vlada.

- U Nišu smo zato što nismo Vlada Beograda, već Vlada Srbije. Za nas su podjednako važni i Niš i Novi Sad i Leskovac i Subotica i Kruševac i Pančevo i Smederevo i Valjevo - poručio je Vučić.

- Od sada ćemo češće držati sednice vlade i druge važne dogadjaje van Beograda, da nam se ne bi cela Srbija preselila u Beograd, a da mi ništa ne uradimo da to sprečimo, da im omogućimo uslove da ostanu u unutrašnjosti zemlje - istakao je Vučić na početku sednice u Nišu.

Na zgradi Banovine u Nišu u kojoj je nekada zasedala ratna Vlada Srbije, povodom obeležavanja stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata postavljena je spomen-ploča.

Telegram kojim je Austrougarska objavila rat Srbiji, čime je otpočeo Prvi svetski rat, stigao je u ratnu prestnoicu Srbije pre tačno sto godina, jedan mesec nakon atentata u Sarajevu, u kojem su ubijeni prestolonaslednik nadvojvoda Franc Ferdinand i njegova supruga. Od danas je ovaj telegram izložen u Domu Narodne skupštine u Beogradu.

Podsećamo, na današnjoj sednici, smenjeno je sedam direktora javnih preduzeća, a do kraja avgusta najavljene su nove smene.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kulis

    28. jul 2014 | 19:15

    I BOg ce nam pomoci samo ako smo mi slozni i mi asmi cuvamo ono sto je najvrednije.

  • Branko

    28. jul 2014 | 19:56

    Pre sto godina Austougarska nam je objavila rat, a danas sa Austriojom imamo prijateljske odnose i privrednu saradnju. To je veliko uspeh za obe drzave.

  • Rajs

    28. jul 2014 | 19:02

    Potrebno je da se vratimo korenima. Da se setimo mnogih teških trenutaka u našoj istoriji. Potrebno je da mentalitet žrtve zamenimo mentalitetom pobednika, što mi i jesmo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA