Vulin: Uskoro Zakon o volontiranju, moramo da zaposlimo mlade!

- Zakon o volontiranju će predvideti upravo ovakve slučajeve, kao što je radna akcija, da bismo dali priliku našoj deci da dobrovoljnim radom pomognu svojoj zajednici i sebi, i da dobiju zahvalnost od države - istakao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i naglasio da je cilj tog ministarstva da zaposli mlade. Ministar je dodao i da će uskoro izaći nacrt Zakona o volontiranju

  • 15

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će to resorno ministarstvo, zajedno sa ministarstvom sporta, uskoro izaći sa nacrtom Zakona o volontiranju.

Vulin je to rekao u Kraljevu, gde je, na Svetski dan mladih, povodom završetka radne akcije ORA "Kraljevo 2014", akcijašima uručio učesničke knjižice.

- Zakon o volontiranju će predvideti upravo ovakve slučajeve, kao što je radna akcija, da bismo dali priliku našoj deci da dobrovoljnim radom pomognu svojoj zajednici i sebi, i da dobiju zahvalnost od države - istakao je ministar dodajući da su nas ovogodišnje poplave naučile da bez dobrovoljnog rada ne možemo da opstanemo.

Vulin je rekao da na Dan mladih, ipak, mora da pomene činjenice koje nisu lepe, a to je podatak da u Srbiji 51 odsto od ukupno nezaposlenih, čine mladi.

- Toliki procenat onih najzdravijih, najaktivnijih, od kojih najviše očekujemo, nema posao. Moramo da učinimo sve da se ta porazna statistika promeni. Zato ćemo izaći sa projektima Prva šansa i sa mikrokreditima za samozapošljavanje i za plaćanje stažiranja mladih ljudi. Mi moramo zaposliti mlade ljude - poručio je Vulin.

Nakon uručenja priznanja učesnicima radne akcije, koja je ima slogan "ORA nije fora", a okupila je 50 akcijaša iz Bele Crkve, Rume i Kraljeva, kao i iz Maribora i Ohrida, ministar Vulin je obišao reku Ribnicu gde je korito reke potpuno očišćeno nakon majskih poplava.

Akcijaši su radili na ukupno 20 lokacija u Kraljevu, uglavnom radeći na čisćenju rečnih korita i za 2.100 radnih sati izneli su iz reka 100 džakova smeća i 100 kubnih metara građe.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    12. avgust 2014 | 15:28

    Šta ovaj priča? Da zaposli. Volontirati ne znači zaposliti. Ako nekoga zaposliš znači da mu daješ platu, plaćaš osiguranje i doprinos

  • M.L.

    12. avgust 2014 | 15:08

    Pa da,dajte mladima sansu da volontiraju .... a gde je sansa da zarade????

  • Cvarkov

    12. avgust 2014 | 14:33

    Ja nisan hipik da radim ceo dan za tanjir pasulja i free pivo.Hovu da zaradim za stan,kola, ako to ne moze oonda odoh u p.m odavde necu kanale dzabe da cistim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA