Vučić: Istraga o NIS-u neće ugroziti odnose sa Rusijom

- Ne tvrdim da postoji krivično-pravna odgovornost i ja ne skačem, ne psujem i ne vređam nikoga kao što to neki drugi rade govoreći nešto, pri tom ne znajući ništa - rekao je premijer Srbije i naglasio da ne veruje da će istraga o privatizaciji NIS-a ugroziti odnose sa Rusijom. On je, takođe, dodao da konkretnih pritisaka na Srbiju u vezi situacije u Ukrajini nema, ali da ih posredno svakako ima

  • 5

Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom pokretanja istrage o privatizaciji NIS-a da ne veruje da će ona ugroziti naš odnos sa Rusijom. On je dodao da će istraga nadležnih organa pokazati šta se u konkretnom slučaju događalo.

- Ne tvrdim da postoji krivično-pravna odgovornost i ja ne skačem, ne psujem i ne vređam nikoga kao što to neki drugi rade govoreći nešto, pri tom ne znajući ništa, a kad vidim kako ih je panika uhvatila, pa su počeli da objašnjavaju na sve strane kako je nešto dobro u šta ni sami ne veruju i sa tim apsolutno nemam problem - rekao je Vučić.

Ne veruje, dodao je, da je državni vrh uzimao pare od toga, ali nije njegov posao da o tome govori.

- Nadleženi organi će pokazati sve što treba da pokažu - rekao je Vučić i ponovio da ova istraga neće poremetiti odnose sa Ruskom federacijom.

Vlada, kako je naveo, vodi unutrašnju i spoljnu politiku po Ustavu Srbije, vodi je u interesu građana i Srbija je jedina koja u Evropi Ruskoj federaciji nije uvela sankcije.

Čini mi se da to govori o našem poštovanju, naglasio je Vučić i dodao da je o ovom pitanju razgovarao i sa ruskim liderima.

- Mi smo o nekim stvarima razgovarali i o tome ćemo nastaviti razgovore. Da li sam srećan zbog toga što je neko napravio profit od 500 miliona dolara za šest meseci na našoj nafti i gasu, a da nam je na kraju ukupan profit 400 i nešto miliona i da na kraju mi dobijemo dividendu od 29 miliona, a da je od onoga što je ulagano u region, nismo videli mnogo toga - objasnio je Vučić.

VUČIĆ: NIJE BILO PRITISAKA, POSREDNO IH IMA

Nema konkretnih pritisaka na Srbiju u vezi situacije u Ukrajini, ali posredno ih svakako ima, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić .

- Ja sam mali čovek, zašto bi neko na mene vršio pritisak - prokomentarisao je Vučić ocenivši da pritisaka nema na neki brutalan način, kao što to neko misli, ali da ih posredno svakako ima.

Dodao je, međutim, da nekada to i nije baš posredno već se to čini i neposredno, "u smislu evropskih integracija i nekih drugih stvari".

- Ali mi imamo proste odgovore, mi poštujemo međunarodno pravo, da se ne mešamo ni u čije sukobe, ali Srbija mora da preživi -  rekao je Vučić objasnivši to konkretnim primerom i pitanjem šta bismo sada radili da su nam zavrnuli gas

- U tom slučaju tokom zime bismo imali hladnoću, restrikcije struje, a nijedno preduzeće u restrukturranju ne bi moglo da radi - ocenio je premijer dodajući da će se vlada na jednoj od narednih sednica baviti energetskom bezbednošću, jer nam je i to jedan od problema.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tetka Bosa

    13. avgust 2014 | 14:37

    Ko je pošteno radio imaćei čist obraz. Ko nije,moraće da crveni.

  • Rajko

    13. avgust 2014 | 17:10

    Premijer treba da izracuna razliku u dobiti te firme pre i posle prodaje, pa da nam kaze zasto je NIS poslovao sa gubicima i gde su nestajale pare.

  • Akademac

    13. avgust 2014 | 16:30

    Istraga moze samo da ugrozi nase politicare iz bivse vlasti koji su arcili drzavnu imovinu za male pare iz samo njima znanih razloga. To ce biti nauk svima ostalima da se odgovorno ponasaju prema drzavi i drzavnoj imovini kao sto to radi Vucic.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA