ISTRAŽIVANJE: SNS podržava preko 50 odsto građana Srbije!

- Naprednjaci i socijalisti su stabilni, uz mali pad rejtinga SPS-a. Na drugoj strani, opozicija i dalje beleži značajno gubljenje podrške. Demokrate su na ivici cenzusa, dok Tadićev NDS u ovom trenutku nije parlamentarna stranka

  • 81

Srpska napredna stranka (SNS) Aleksandra Vučića, trenutno ima podršku 50,6 odsto građana, a za njom sledi Socijalistička partija Srbije (SPS) Ivice Dačića, s 11 odsto podrške, pokazalo je najnovije istraživanje agencije "Faktor plus".

Kako prenosi današnji "Informer", u istoj anketi sprovedenoj između 9. i 13. avgusta, Demokratska stranka (DS) Bojana Pajtića nalazi se na ivici cenzusa, s 5,2 odsto podrške građana.

List napominje da su ove tri stranke, trenutno jedine političke opcije koje bi ušle u srpski parlament.

Prema rezultatima istraživanja, Nova demokratska stranka (NDS) Borisa Tadića trenutno je ispod cenzusa (4,8 odsto), a prate je radikali, za koje bi glasalo 3,9 odsto građana.

Direktor agencija "Faktor plus" Vladimir Pejić, rekao je za "Informer" da za SNS i SPS nema spektakularnih promena, dok su opozicione partije u padu.

- Naprednjaci i socijalisti su stabilni, uz mali pad rejtinga SPS-a. Na drugoj strani, opozicija i dalje beleži značajno gubljenje podrške. Demokrate su na ivici cenzusa, dok Tadićev NDS u ovom trenutku nije parlamentarna stranka. Opozicione partije same kumuju ovakvoj situaciji, jer ne mogu da nivelišu svoje slabosti, nema konstruktivne kritike vlasti i bave se samo prizemnom politikom - ocenio je Pejić.

On je zaključio i da su radikali sada "malo splasnuli jer se završila euforija zbog najave povratka Vojislava Šešelja iz Haga", dodajući da oni, ipak, imaju jako dobre šanse da čvrsto zauzmu desnicu u Srbiji, što može biti odskočna daska za parlament.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mako

    14. avgust 2014 | 09:48

    Sumnjam u to za podršku....

  • inzenjer

    14. avgust 2014 | 11:36

    ja na vreme pobegao iz zemlje! Krvavo sam stekao ovu diplomu, a da mi instant megatrendovci budu sefovi i jos gore ministi, toliko ponizenje ne dozvoljavam!

  • Darko

    14. avgust 2014 | 10:35

    Kakav narod takva i vlast... Nazalost...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA