KAO U VREME TITA: U Beograd dolazi 16 svetskih lidera, ugostiće ih Vučić i Li Kećiang!

- Veoma sam srećan i zadovoljan zbog časti koja nam se ukazala. Nadam se da ćemo samo biti dovoljno spremni i uspešni da budemo dobri domaćini takvom skupu i izvučemo za Srbiju najveću korist - kaže premijer Srbije povodom vesti da će u decembru Beograd posetiti 16 lidera zemalja centralne i istočne Evrope

  • 23

U Srbiju početkom decembra dolaze skoro svi vodeći svetski lideri, a sve to na samit koji će organizovati predsednici vlada Srbije i Kine Aleksandar Vučić i Li Kećiang, a to će biti prvi tako veliki skup koji će se održati u Beogradu još od smrti Josipa Broza Tita!

Kao što je i najavio premijer Srbije pred svoju posetu Kini u Srbiji će početkom decembra biti održan samit 16 svetskih lidera, a sve to u organizaciji vlada Kine i Srbije.

- Prvi put posle 1986. dolazi kineski premijer u Beograd i još 16 premijera cventralne i istočne Evrope u naš glavni grad. Mislim da najmanje 35-40 godina nije bilo takvog skupa na teritoriji Srbije - rekao je premijer Srbije nakon sastanka sa kineskim kolegom.

Premijer Vučić je ocenio da to pokazuje koliko Srbija postaje važna i da je svojim odgovornim odnosom vođenja nezavisne politike i principijelnim ponašanjem uspela da stvori takvu vrstu odnosa velikih zemalja, i takve sile, kao što je Kina, prema Srbiji.

Kako saznaje naš portal u Srbiju bi trebalo da stignu Aleksandar Lukašenko, premijer Ukrajine, Miloš Zeman, Milo Đukanović, Zoran Milanović, ali i Angela Merkel, Fransoa Oland, kao i ministri drugih zemalja centralne i istočne Evrope, a među domaćinima, pored premijera Vučića biće i Li Kećiang!

- Veoma sam srećan i zadovoljan zbog časti koja nam se ukazala. Nadam se da ćemo samo biti dovoljno spremni i uspešni da budemo dobri domaćini takvom skupu i izvučemo za Srbiju najveću korist - rekao je Vučić.

(D. Z.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA