Josipović: Rehabilitacija Draže Mihailovića loš potez

Draža Mihajlović je ratni zločinac iz Drugog svetskog rata i svi znamo kakva su zla dela činili, kaže predsednik Hrvatske

  • 1

Rehabilitacija Dragoljuba Draže Mihailovića nije dobar potez, jer je on ratni zločinac iz Drugog svetskog rata, izjavio je predsednik Hrvatske Ivo Josipović reagujući na najave iz Srbije o rehabilitaciji komandanta nekadašnje Jugoslovenske vojske u otadžbini.

- Draža Mihailović je ratni zločinac iz Drugog svetskog rata, jer svi znamo kakva su zla četnici činili. Ne mogu se setiti neke bitke u kojoj su se ozbiljno borili protiv okupatora, ali se mogu setiti bitaka u kojima su zajedno sa ustašama učestvovali u borbi protiv partizana. Mogu se setiti i toga da su se zajedno sa svim poraženim silama povlačili prema Austriji - rekao je Josipović.

Josipović je prvi hrvatski zvaničnik koji se oglasio povodom najava rehabilitacije Mihailovića.

Vlasti dalmatinskog mesta Vrgorac zatražile su ranije od hrvatskih vlasti da zaustave rehabilitaciju Mihailovića zbog, kako navode, četničkih zločina počinjenih na tom području.

General Dragoljub Draža Mihailović trebalo da bude rehabilitovan u postupku koji je zakazan za 23. mart u Višem sudu u Beogradu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile Srbin

    16. mart 2012 | 20:48

    A šta Amerečki predsednik Hari Truman kaže o Čiči http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0:Dra%C5%BEaLegion_of_Merit.jpg

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA