Tužilaštvo i policija ispitiju slučaj "Armije Sandžaka"

Tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković rekao je da je po saznanju za tu stranicu formirao predmet i tražio od MUP-a da prikupi sve podatke

  • 10

Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal naložio je policiji prikupljanje podataka i informacija povodom postavljanja stranica na Fejsbuku, sa pozivom na formiranje "Armije Sandžaka".

Na Fejsbuk stranici "Oslobodilačka Vojska Sandžaka", navodi se "Mi hoćemo da Sandžak bude Republika. Sandžački tigrovi pridružite se - pokažimo svima ko su Sandžački sinovi".

Na jednoj od tih stranica, osim poziva na formiranje "Armije Sandžaka", u nekim od postova poziva se svaki pojedinac da se što bolje naoruža, a sve se pravda zaštitom bezbednosti Bošnjaka i teritorije Sandžaka.

Tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković rekao je da je po saznanju za tu stranicu formirao predmet i tražio od MUP-a da prikupi sve podatke.

- Postoje odredene indicije da bi eventualno bilo elemenata za eventualno postupanje po ovoj materiji, a nakon prikupljenog materijala, obavestićemo javnost - rekao je Stamenković za B92.

Navodni razlog za formiranje "Armije Sandžaka" prema pisanju autora stranice, jeste odbrana bezbednosti Bošnjaka i teritorije Sandžaka, kao reakcija na najavu četnickog pokreta da ce doci u Novi Pazar, posle nedavnog defilea momaka u uniformama nalik onima kakve je nosio Acif-efendija, ratni gradonačelnik Novog Pazara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pazarac bosnjak

    16. septembar 2014 | 21:11

    U Pazaru nema reda i discipline,zato drzava neka cini ono sto treba jer NERAZUMNI OVDE KOLO VODE!

  • Hamza

    16. septembar 2014 | 22:45

    Pušćite gov*a što laju, normalno I pohapsiti pa nek se igraju kauboja u zatvor. U Pazaru vlada harmonija u međunacionalnim odnosima I tako će I ostati a ovi pojedinci su u stvari miševi koji laju preko interneta jer u stvari su nebitni u društvu pa da se nešto muti kad ih niko ne primećuje na ovom svijetu. E malo na hlađenje u prdekanu. U Pazaru je svako miroljubiv I častan dobro došao I tako će ostati do sudnjeg dana.

  • ljuba

    16. septembar 2014 | 20:52

    Hitno hapsenje odgovornih!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA