PROVOCIRAJU: Vojska Sandžaka, nova asocijacija za klanje Srba! (FOTO)

Vojska Sandžaka je posle Aćif efendije i paradiranja tzv. Zukorlićeve policije još jedan od pokušaja provokacije na račun Srbije. Policija formirala tim za praćenje situacije u Raškoj oblasti

  • 2

Inicijativa koja se širi na društvenim mrežama o formiranju Voske Sandžaka predstavlja ozbiljnu pretnju po državu Srbiju, a kako saznaje Telegraf.rs u MUP-u Srbije ozbiljno se prati razvoj situacije i formiran je tim u sektoru za visoko tehnološki kriminal sa ciljem da pronađe inicijatore ove akcije!

Ova armija asocira na neke ranije bošnjačko - nacističke divizije koje su pravile masovne zločine nad Srbima tokom drugog svetskog rata!

Tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković rekao je da je po saznanju za tu stranicu formirao predmet i tražio od MUP-a da prikupi sve podatke.

- Postoje odredene indicije da bi eventualno bilo elemenata za eventualno postupanje po ovoj materiji, a nakon prikupljenog materijala, obavestićemo javnost - rekao je Stamenković za B92.

Navodni razlog za formiranje "Armije Sandžaka" prema pisanju autora stranice, jeste odbrana bezbednosti Bošnjaka i teritorije Sandžaka, kao reakcija na najavu četnickog pokreta da ce doci u Novi Pazar, posle nedavnog defilea momaka u uniformama nalik onima kakve je nosio Acif-efendija, ratni gradonačelnik Novog Pazara.

Stranica počinje porukom "Mi hoćemo da Sandžak bude Republika". "Sandžački tigrovi pridružite se – pokažimo svima ko su Sandžački sinovi", između ostalog stoji na stranici.

Tu je i poruka "I život svoj za Sandžak moj", a "armija" podržava i Muftiju Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića rečima:

"Okomili se sa svih strana kako bi ga slomili, a on im na to samo ćuti, ne bi li im ukazao na njihovu slabost.Alahu pomogni sandžačkog muftiju, pomogni ga u hajru i sačuvaj ga od otvorenih neprijatelja i prikrivenih "prijatelja", Amin!"

Na strani se može naći i poruka šejha Abdulmelika Bašića četnicima: "Dirnete li u Novi Pazar, Drina neće biti zelena nego crvena, a Priboj će biti Proboj!"

- Ako vam je do vlastite nesreće dirnite Novi Pazar. Dirnite ga, dirnuli ste Ummet muslimana u zjenici oka. Nije slučajno Pazar, bas sada, to što jeste spreman da bude fitilj. U njemu su najponosniji Bošnjaci, Muslimani što ih naš narod ima tako da vam se neće naklonuti - poručuje šejh Abdulmelik Bašić.

Podsetimo slična "Vojska Sandžaka" bila je formirana u periodu Drugog svetskog rata, a u sklopu Pavelićeve NDH i pod patronatom Hitlerove vojske čiji se pripadnici optužuju da su činili mnoge ratne zločine, ubistva i pokolje Srba u reonu Sandžaka.

Jedna od zloglasnih takvih jedinica bila je i 13. oružana brdska divizija SS-a Handžar (nemački – 13. Waffen-Gebirgs-Division der SS Handschar ), skraćeno Handžar divizija, koja je bila divizija nemačkog Wehrmachta formirana uglavnom od muslimana iz NDH. Nazvana je “Handžar” prema tradicionalnom oružju te regije.

Handžar, koji je bio sastavni deo naoružanja ove jedinice, je dvosekli orijentalni nož sa valovito zavinutom oštricom. Ima bogato ukrašenu ručku, a u pojednostavljenom značenju handžar je zakrivljena bojna sablja. Na području bivše Jugoslavije, osim kao hladno oružje handžar je deo folklora u muslimanskim kućama (kod Bošnjaka i kod Albanaca) kao deo turskog nasleđa.

Zelene uniforme tzv. "Zukorlićeve vojske" podsećaju na odeću muslimanske milicije koju je tokom Drugog svetskog rata formirao Aćif-efendija, a upravo ta formacija dovodi se u vezu sa zločinima počinjenim nad Srbima u Sandžaku od 1941. do 1944. godine.

Meho Omerović, član skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti koji kaže da je osnivanje jedne takve stranice izuzetno opasno.

- Ta grupa je zaista grozna i van svake pameti. Šalje uznemirujuću poruku koja dodatno komplikuje stanje i situaciju u Sandžaku. Očekujem najhitnije reakcije tužilaštva i države jer ovo pozivanje na rat, naoružanje, stvaranje i širenje panike i straha je u najmanju ruku protiv ustava i zakona - istakao je Omerović.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sekula

    7. januar 2015 | 20:45

    Zna se kako se ovo resava. Kao sto se resavalo i u SFRJ. Ovakvi ispadi bilo kakvih homicidnih fanatika koji se kriju iza bilo koje religijske grupe ne smeju se dozvoliti i moraju biti surovo kaznjeni.

  • zemunac

    18. maj 2015 | 12:50

    Gde nadje ovu zelenu uniformu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA