TAJNI DOKUMENT CIA O DEJTONU: Milošević jeo jastoge, Alija gledao fudbal, nije ih interesovala sudbina naroda!

Lider Srba na mirovnim pregovorima u Dejtonu tražio da mu se serviraju jastozi iz Mejna, koje je najviše voleo, dok je predstavnik bosanskih muslimana u pauzama tražio da gleda fudbalske utakmice, tvrde agenti CIA u izveštajima koji su do sada bili strogo čuvana tajna

  • 34

Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) skinula je oznaku tajnosti s preko 100.000 dokumenata, među kojima se nalaze i zapisi o istorijskom mirovnom sporazumu Srba, Hrvata i Bosanaca u Dejtonu 1995. godine.

U njima se može videti na koji način su Slobodan Milošević, Franjo Tuđman i Alija Izetbegović bili zaključani u vojnoj bazi dok su pregovarali, ali i šta su jeli i koje su posebne želje imali.

U nekadašnjim tajnim dokumentima CIA, koji se odnose na pregovore u Dejtonu, pod oznakom AR 70-14 1OCT201, američki tajni agenti prepričavaju kako su se akteri iz bivše Jugoslavije provodili i uživali dok su donoslili odluku o sudbini miliona ljudi!

Tako se u ovim spiskovima može videti da su Milošević, Tuđman i Izetbegović "punih usta hrane" razgledali razarače B-52 i nevidljivi F117 ispod čijih su se krila nalazile rakete "tomahavk".

Prema tvrdnjama američkih agenata, svi pregovarači su Miloševića oslovljavali sa Slobo, Aliju Izetbegovića - Izi, dok je Momčilo Krajišnik nazivan MO.

U pomenutom dokumentu navodi se da su Miloševiću služeni jastozi iz Mejna, koje je najviše voleo, kao i da je često organizovao večere na kojima je, kako tvrde iz CIA, sve goste detaljno analizirao.

Lider muslimana iz Bosne Alija Izetbegović je u pauzama vođenja pregovora najviše voleo da gleda fudbal.

Dejtonski sporazum zaključen je 1995. i njime je okončan krvavi građanski rat u BiH , a 14. decembra iste godine on je parafiran u Jelisejskoj palati u Parizu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • annex

    23. septembar 2014 | 15:12

    Zasto bi se oni brinuli za sudbinu obicnog naroda....sebi su obezbedili sva trojica milijarde, zasto onda da imaju tu odgovornost prema onima koji su to omogucili..... Narode probudite se vec jednom, barem nakon 20 godina!

  • Srpska posla

    23. septembar 2014 | 12:34

    Satrao nas je milosevic za vekove vekova

  • Struja

    23. septembar 2014 | 13:31

    Pa ovako je i dan danas...Nista se promjenilo nije..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA