NOVI DETALJI NAPADA NA VUČIĆA: Žandarmi iz Niša dobro su znali koga prebijaju! (VIDEO)

Pripadnici Žandarmerije iz Niša znali su dobro da tuku brata premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, kao i pripadnike obezbeđenja predsednika Vlade jer su im se uredno legitimisali, danas bi trebao biti objavljen novi video snimak, u kojem se vidi da su Andrej Vučić, Predrag Mali i drugi u haustoru bili prebijani duže od 10 minuta

  • 18

Pripadnici Žandarmerije koji su brutalno napali i pretukli Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i članove obezebeđenja premijera, dobro su znali koga su tukli, jer su im se svi uredno legitimisali, pa se opravdano tvrdi da ovaj napad nije bio slučajan!

Kako saznaje Telegraf.rs, pripadnici obezbeđenja premijera Srbije koji su pretučeni dok su šetali gradom zajedno sa Andrejom Vučićem i Predragom Malim, uredno su pripadnicima Žandarmerije pokazali svoje značke, tako da su žandarmi iz Niša dobro znali koga su tukli!

- Pre izbijanja incidenta pripadnici vojne policije koji su išli u pratnji Andreja Vučića uredno su se legitimisali pripadnicima Žandarmerije. Bez obzira na to Žandarmerija ih je napala, što se karakteriše kao napad na službeno lice - kaže naš dobro obavešteni izvor.

Pripadnici Žandarmerije po zakonu ne smeju da ometaju druga službena lica u obavljanju svoje dužnosti, i da na bilo koji način zloupotrebljavaju svoja ovlašćenja.

Kako saznaje Telegraf.rs postoji još jedan snimak brutalnog prekoračenja ovlašćenja i prebijanja Andreja Vučića, Predraga Malog i članova obezbeđenja. Na tom snimku vidi se da su se svi uredno legitimisali žandarmima koji su potom nasrnuli na njih.

Prema informacijama žandarmi su bili ljuti na vojsku, jer ih je neposredno pre ovog incidenta kamerama snimala Vojna policija.

Prema istom izvoru, Vučića, Predraga Malog i vojne specijalce žandarmi su tukli u obližnjem haustoru više od 10 minuta, a dok su  tukli Andreja, Predraga i obezbeđenje, sve vreme se čuje glas jednog od žandarma: „Udri!“

Očekuje se da će Vlada Srbije danas objaviti ovaj snimak.

- U konsultacijama sa komandantom Žandarmerije i direktorom policije naredio sam sprovođenje istrage. Imaćemo izveštaj šta se dogodilo i verovatno ćemo suspendovati te ljude do završetka istrage. Samo moramo da identifikujemo, na osnovu snimka, svakog ko je u njemu učestvovao – rekao je Nebojša Stefanović i istakao da će se MUP truditi da sve silične slučajeve reši.

Stefanović nije želeo da otkriva detalje u vezi s incidentom koji se dogodio juče tokom Parade ponosa, navodeći jedino da je reč o jedinici iz Niša, a da će sve ostale informacije dati kada bude završena kompletna istraga.

Profesor Fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić, smatra da je bilo ozbiljnih prekoračenja ovlašćenja.

- Ako je tačno da su pokazali legitimacije i rekli da su pripadnici „Kobri“ i sa štićenom ličnosti, ali su ih žandarmi uprkos tome napali, onda je to ozbiljno prekoračenje ovlašćenja, koje ne sme ostati nekažnjeno - ocenjuje Dragišić i dodaje da pripadnici Žandarmerije po zakonu ne smeju da ometaju druga službena lica u obavljanju dužnosti i da na bilo koji način zloupotrebljavaju svoja ovlašćenja.

- Prema Zakonu o javnom redu i miru, kazna zaprećena za napad na službeno lice kreće se u rasponu od šest meseci do pet godina - naglasio je Dragišić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pravda

    30. septembar 2014 | 12:04

    Aleksandre istrebi policiju od ljudi koji zamisljaju uniformu kao dozvolu da rade sta im je volja... ne razmisljaj ni tren... posao je tezak ali misli na narod...

  • Milijana

    30. septembar 2014 | 12:56

    U policiji treba sto pre obaviti veliko ciscenje.Svakav olos se tu ubacio proteklih 20 i kusur godina i to sve zahvaljujuci kursevima .

  • Djordje Cvarkov

    30. septembar 2014 | 13:24

    Po koji put zandarmerija iz Nisa pravi ovakve prestupe? I da nisu pokazali legitimacije zasto moraju da prebiju ljude i ako su hteli da prodju.. Ako su napravili neki preksaj trebalo bi da ih privedu a ne prvo batine pa te onda pitaju sta si uradio.. Sramota, nije bitno da li je u pitanju premijerov brat ili bilo ko drugi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA