SRBIJA DOČEKUJE PUTINA: Evo ko će marširati Beogradom na vojnoj paradi?

- Te pripreme su počele mnogo ranije, ali su mediji tek sada dobili tu informaciju. Sva izviđanja su urađena, urađen je i plan. Radi se u saradnji sa Gradom Beogradom, kako je bilo i predviđeno - rekao je ministar odbrane o vojnoj paradi

  • 24

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da su pripreme za vojnu paradu, povodom obeležavanja 70 godina od oslobađanja Beograda, uveliko u toku i da će njoj prisustvovati svi oni koji su sa srpskim borcima oslobađali glavni grad od okupatora u oba rata.

- Te pripreme su počele mnogo ranije, ali su mediji tek sada dobili tu informaciju. Sva izviđanja su urađena, urađen je i plan. Radi se u saradnji sa Gradom Beogradom, kako je bilo i predviđeno - rekao je Gašić odgovarajući na pitanja novinara.

On je podsetio da Beograd od 1985. nije imao tako veliku paradu kakva je planirana da bude održana u oktobru.

- Vojska Srbije spremna je, i željna, da pokaže šta je u prethodnom periodu učinila na svojoj modernizaciji i u svojoj organizaciji, prihvatanjem određenih standarda od 2006 - rekao je Gašić.

Na pitanje da li će biti pozvani i gosti iz nekadašnjih jugoslovenskih republika, ministar odbrane je odgovorio da će paradi prisustvovati svi koji su oslobađali srpsku prestonicu.

- Sve zastave pod kojima je Grad Beograd oslobođen i u Prvom i Drugom svetskom ratu biće prisutne. Pozvaćemo sve naše prijatelje koji su zajedno sa našim borcima, sa vojskom tadašnje Srbije i Jugoslavije, oslobađale Beograd - poručio je Gašić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos Obilic

    1. oktobar 2014 | 00:34

    Trebalo bi napraviti proteste protiv dolsaka ovog diktatora.

  • Vatro Marx

    30. septembar 2014 | 14:39

    Zaslužuje doček na najvećem nivou, Čast je da nas Putin podsjeti, koja je to prednost za Srbiju to ce vidjet ceo svijet.Pojedini na zapadu gricka ce nokte od nervoze i ljubomorstva.

  • Nislijka

    30. septembar 2014 | 14:29

    Jedina prava parada ponosa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA