Vučić: Izveštaj Evropske komisije o Srbiji najbolji u regionu!

- Kada razgovaram sa Sebastijanom Kurcom ne mogu da sakrijem osmeh. Ovo što sam umoran, umoran sam od dvodnevnog pažljivog čitanja izveštaja - trebalo mi je 12 sati da ga pročitam i posle sam još 12 sati pažljivo radio na izveštaju, pa ako i imam podočnjake imam ih od izveštaja - rekao je premijer Srbije

  • 41

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije bolji od svih ostalih izveštaja u regionu, dodajući i da potpredsednik SAD Džozef Bajden ima veoma izraženo poštovanje prema Srbiji, njenom rukovodstvu i onome što rade.

- Kada razgovaram sa Sebastijanom Kurcom ne mogu da sakrijem osmeh. Ovo što sam umoran, umoran sam od dvodnevnog pažljivog čitanja izveštaja - trebalo mi je 12 sati da ga pročitam i posle sam još 12 sati pažljivo radio na izveštaju, pa ako i imam podočnjake imam ih od izveštaja - rekao je Vučić na konferenciji za novinare sa austrijskim ministrom spoljnih poslova.

Kada je reč o razgovoru sa američkim potpredsednikom Bajdenom, Vučić je rekao da su njegove reči bile mnogo ljubaznije i lepše i više toga dobrog govorile o Srbiji od onoga što je dostavljeno medijima u saopštenju, dodajući da je Srbija veoma zahvalna SAD na podršci reformama u Srbiji.

Na pitanje da li je Austrija dala više pomoći nakon poplava nego Rusija, Vučić je rekao da Srbija poštuje svaku zemlju i da su Rusi veoma brzo poslali spasioce, ali da je Austrija dala više pomoći za saniranje štete od poplava.

On je ponovio i da su najviše pomoći uputile UAE, Austrija i Norveška, kao i Japan.

Vučić je takođe rekao da će ruski predsednik Vladimir Putin 16. oktobra posetiti Srbiju, koja se "ne stidi kada o tome govori, već se naprotiv, ponosi svojom antifašističkom borbom".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milanka Đokić

    9. oktobar 2014 | 07:12

    Šta reći. Samo tako neka nastave.

  • Miloš

    8. oktobar 2014 | 10:54

    Ovo je očekivano, i pokazatelj da naša vlada radi. Ovo je rezultat ozbiljnosti, odgovornosti i rešenosti, da se radi ono što drugi nisu imali hrabrosti da rade.

  • Rankov

    8. oktobar 2014 | 11:12

    Vučić daje sve od sebe, a mnogi digli noge u vis i dobacuju, pljuju itd. To se vidi ne mora niko da objašnjava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA