VUČIĆ I PUTIN: Srbija je pokazala da je istinski prijatelj Rusije! (FOTO)

- Srbija je pokazala da je prijatelj Rusije i kada je to teško, mi nismo i nećemo uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji i ova Vlada Srbije to neće nikada učiniti - poručio je premijer Srbije

  • 16

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Rusije Vladimir Putin obratili su se medijima posle potpisivanja niza sporazuma Rusije i Srbije.

- Zahvalio bi se pre svega predsedniku Rusije, što je došao na naš veliki praznik, a to je dan oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. Mi smo sva naša pitanja vezana za energetiku rešili, predsednik Putin je na moju molbu, možda malo drsku, a u vezi izvoza Fijata u Rusiju, kao i slobodan izvoz sira, pozitivno odgovorio - rekao je premijer Srbije.

On je dodao da se Srbija nalazi na svom evropskom putu i da je veoma zahvalan Putinu što Rusija štiti teritorijalni integritet Srbije!

- Srbija je pokazala da je prijatelj Rusije i kada je to teško, mi nismo i nećemo uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji i ova Vlada Srbije to neće nikada učiniti - poručio je premijer Srbije.

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je danas da Južni tok ne može biti realizovan jednostrano ali da je duboko uveren da je on koristan za evropske potrošače.

- Južni tok ne može biti realizovan jednostrano ako se naši partneri jos razmisljaju. To je kao u ljubavi, ona može biti srecna samo ako dva učesnika tog divnog procesa žele da nastave te odnose - rekao je Putin odgovarajući na pitanje Tanjuga o perspektivama realizacije tog projekta.

On je skrenuo pažnju da su se slične diskusije vodile i kad se gradio Severni tok a "sad kad je izgrađen svi su srećni" i dodao da je uveren da je isto i sa Južnim tokom.

- Duboko sam ubeđen da je taj projekat koristan za evropske potrošače - rekao je ruski predsednik, naglasivši da politika šteti ekonomiji i u izvesnoj meri snižava konkurentnu sposobnost evropske privrede.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TNT

    16. oktobar 2014 | 16:04

    Drago mi je sto smo ujedini koji nismo uveli sankcije braci Rusima.

  • Time aut

    16. oktobar 2014 | 16:05

    Srbija jeste to dokazala i nikomm nije svejedno kakve posledice možemo imati ali smo rešeni da ne promenimo prijatelja.

  • Individualni proizvodjac i kooperant

    16. oktobar 2014 | 16:07

    Pa To ide vekovima u nasad i bice sve jace, jer nismo mi Srbi, narod koji se lako odrice prijatelja. Nekako uvek sve zavisi od druge strane. Putin je domacinski ugoscen, nema sta, a sto se tice Vucica, skroz je u redu da pita za fijat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA