AMBICIOZAN: Tači bi da bude predsednik Kosova!

Lider DPK-a je prihvatio da digne ruke od funkcije predsednika skupštine Kosova i premijera vlade Kosova, uz uslov da koalicioni blok glasa da on bude presednik Kosova posle okončanja mandata Atifete Jahjage 2016. godine

  • 8

Lider DPK Hašim Tači spreman je na kompromisna rešenja sa koalicionim opozicionim blokom uz uslov da bude predsednik Kosova, prenosi "Tribuna".

Izgleda da je Tači definitivno ''digao ruke'' od pokušaja da formira vladu, zaključuje list. On sada nastoji da sklopi sporazum sa liderima opozicionog bloka. Prema izvorima lista, Tači je u principu prihvatio da digne ruke od funkcije predsednika skupštine Kosova i premijera vlade Kosova, uz uslov da koalicioni blok glasa da on bude presednik Kosova posle okončanja mandata Atifete Jahjage 2016. godine.

- DPK je spremna da potpiše jedan takav sporazum, ako bi dobio obećanje koalicionog bloka - kaže za "Tribunu" izvor iz DKP-a.

Politički analitičari u Prištini kažu da je dobro to što je počelo da se razmišlja o deblokadi institucija, ali da je moguće da je u pitanju i svojevrsno Tačijevo medijsko ispitivanje pulsa opozicionog bloka.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    22. oktobar 2014 | 11:03

    A što? Zafalilo mu organa?

  • Feng Šui - Či je najjači

    22. oktobar 2014 | 10:36

    Prvo ćorka pa posle šta hoćeš... a šta će onda mator čovek?

  • Panta

    22. oktobar 2014 | 10:21

    Kako bi to gospodin Putin rekao i baba bi da bude deda al ne može

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA