Fajon: Srbija da se što pre uskladi sa EU!

- Ako uzmemo u obzir globalnu geopolitičku dinamiku, onda se Putinova poseta Beogradu ne može komentarisati mimo situacije u Ukrajini, energetike i snabdevanja gasom, kao i pregovaranja Srbije za članstvo u EU - rekla je poslanica Evropskog parlamenta

  • 12

Poseta predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu ne može direktno da utiče na evropski put Srbije - ako Srbija to ne želi, ocenila je poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon.

- Ako uzmemo u obzir globalnu geopolitičku dinamiku, onda se Putinova poseta Beogradu ne može komentarisati mimo situacije u Ukrajini, energetike i snabdevanja gasom, kao i pregovaranja Srbije za članstvo u EU - rekla je Fajonova za list "Danas".

Podsetivši da Srbija i Rusija imaju tradicionalno veoma dobre i prijateljske odnose, Fajonova je rekla i da srpsko proevropsko opredeljenje nije tajna, ali da se ono mora dokazati što bržim sprovođenjem reformi i usklađivanjem srpskog zakonodavstva sa evropskim.

Fajonova je za "Danas" naglasila da deo tog usaglašavanja predstavlja i poglavlje o spoljnoj politici, gde se očekuje i postepeno usaglašavanje stavova Srbije sa stavovima evropske zajedničke spoljne i bezbednosne politike.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA