Nikolić: Čuvar Zejtinlika MORA da dobije nacionalnu penziju!

- Pismo iz kabineta predsednika Srbije dobio sam početkom ove sedmice, a inicijativu sam uputio pre mesec dana - kazao je predsednik Udruženja penzionisanih podoficira u Nišu, koji napominje da je predsednik države podržao inicijativu da se čuvaru srpskog groblja u Solunu dodeli nacionalna penzija

  • 13

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić podržao je inicijativu Nišlije Milorada Petkovića da se čuvaru srpskog groblja u Solunu Đorđu Mihajloviću dodeli nacionalna penzija, rekao je danas Petković Tanjugu.

- Pismo iz kabineta predsednika Srbije dobio sam početkom ove sedmice, a inicijativu sam uputio pre mesec dana - kazao je Petković koji je i predsednik Udruženja penzionisanih podoficira u Nišu.

Iz kabineta su me obavestili da su inicijativu sa pozitivnim mišljenjem prosledili Ministarstvu za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja, navodi Petković i dodaje da je tu inicijativu i on sam uputio ministru Aleksandru Vulinu i predsednici Narodne skupštine Maji Gojković.

Majka čuvara groblja na Zejtinliku je Grkinja, a otac Srbin, podsetio je Petković i ponovio uverenje da čika Đorđe, koji više od pola veka dočekuje potomke stradalih srpskih ratnika, zaslužuje nacionalnu penziju.

- Đorđe je čuvar groblja od 1961. godine, a pre njega groblje u Solunu čuvali su njegov otac i njegov deda - podseća Petković i zahvaljuje Nikoliću što je podržao njegov predlog.

Petković je rekao da je Đorđa video krajem avgusta ove godine kada je posetio groblje na Zejtinliku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    23. oktobar 2014 | 13:31

    Bravo ovo je za svaku pohvali bila sam sa porodicom pretprošle godine i sada u julu deda djordje nas je oduševio .ono tamo je prelepo čisto cveće sa ukusom podeljeno a deda djordje tako pametno i lepo priča vidi se da je oronuo ali sve datume dobro pamti .ovo je jedna pohvala za zasluženu nacionalnu penziju .živ bio deda djordje.....

  • Milisav

    23. oktobar 2014 | 13:38

    To je najmanje što ova zemlja može da uradi za čika Đorđa.

  • Srećko

    23. oktobar 2014 | 13:38

    Čika Đorđe je Srbij! Sva ljubav i dobrota ove zemlje je u jednom čoveku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA